Yayladağı bölgesinde yaşayan vatandaşlar, Suriye’de 16 aydan bu yana devam eden iç savaşın geldiği son noktadan son derece rahatsız. Keseb kentini kuş bakışı gören Çandır köyünde köylüler, yapılan bombardımanı ve insanların yardım çığlıklarına şahit oluyorlar. Özellikle gece yapılan topçu atışları ile kent yerle bir ederken, ülkeden kaçarak canını kurtarmaya çalışanların çığlıkları da köylüler tarafından duyuluyor. 5 gündür devam etmekte olan yangınları ise hüzünlü bakışlarla seyrediyorlar.

Beşşar Esed’in sonunun geldiğini söyleyen köylüler, ülkelerinden kaçanlara kucak açan Türkiye’nin insanlık dramına seyirci kalmadığının altını çizerken; Başbakan Erdoğan’ın bu dram karşısında Beşşar Esed’e karşı çok sabırlı davrandığını, bu sabrı başka hiçbir liderin gösteremeyeceğini söylediler.

"BEŞŞAR ESED GÜÇLERİ, MUHALİFLERİ BENZİN DÖKÜP YAKIYOR"

Köylüler, Beşşar Esed güçlerinin, öldürdükleri muhalif askerlerini toplu halde üzerlerine benzin dökerek ormanda ateşe verdiklerini iddia etti.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Öte yandan; Keseb'teki orman yangını, kızılçam ağaçlarının yoğun olduğu yaklaşık 300 hektar alanı tehdit ediyor. Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Hatay Orman İşletme Müdürü Mehmet Habri'nin koordine ettiği söndürme çalışmalarına karadan 20 arazöz ve yaklaşık 100 işçi, havadan da 2 helikopterle müdahale ediliyor.

Sınırdan yaklaşık bir kilometre içeriye ulaşan yangının kontrol altına alınabilmesi için Adana, Mersin Kahramanmaraş'tan çok sayıda takviye ekipler bölgeye sevk edildi. 2 helikopterin havadan müdahalesine takviye olarak bir helikopter ve bir uçağın da dahil olacağı belirtildi. Aba güreşleri nedeniyle ilçede bulunan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, yangın bölgesine gidip, söndürme çalışmalarını izleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

ABA GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Yayladağı’na sıçrayan orman yangını nedeniyle Aba Güreşleri Festivali iptal edildi. Alevlerin festival alanına yaklaşması nedeniyle, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, festival alanında konuşma yaparak, "Suriye'den sıçrayan yangın dolayısıyla festivalimizi iptal etmek sorunda kaldık. Festival ileri bir tarihe ertelenecek" dedi.