Eşcinsellerin anneleri, X-kromozomlarında "eşcinsel erkek genleri" taşıyor.

Kadın eşcinselliğinin açıklanması çok daha karmaşık bir mesele olmakla birlikte, yapılan araştırmalar erkek eşcinselliğinin doğuştan, değiştirilemez ve güçlü biçimde genetik etki altında olduğunu gösteriyor.

Eşcinsel erkeklerin kadınlara ilgisinin azlığı göz önünde tutulduğunda, bu genin bir kuşaktan diğerine ne şekilde aktarıldığı, bir başka deyişle eşcincel erkeklerin neden tükenmediği sorusu akılları kurcalıyor.

Yıllardır yanıtlanmaya çalışılan bu konuya, yeni sonuçlanan bir araştırma son noktayı koydu.

Khaber.com.tr'nin haberine göre İtalya’nın Padova Üniversitesi’nden Andrea Camperio Ciani ve arkadaşları, eşcinsel erkeklerin anne ve teyzelerinin, bu özelliği göstermeyen erkeklerin anne ve ana tarafından akraba kadınlardan daha fazla çocuk doğurduklarını anlaşıldı.

Bu sonuçlar, erkek eşcinselliğinin kalıtımsal temelini açıklamakta giderek kabul gören “dengeli seçim hipotezi” ni destekliyor.

Dengeli seçim hipotezi, erkeklerde eşcinselliğe neden olan genetik faktörlerin, aynı zamanda bu erkeklerin anne ve anne tarafından akraba kadınlarda döllenmeye yatkınlığı belirleyen genler olduğunu kabul eder. Bu kadınlardaki “eşcinsel erkek genleri” ifade edilmemekle birlikte, doğan çocuklara aktarılır. (NSK)