James Jones’un 1951’de basılan ve sinemaya da uyarlanan “İnsanlar Yaşadıkça” (From Here Eternity) adlı romanının eşcinsellikle ilgili bölümleri nedeniyle sansüre uğradığı ortaya çıktı. James Jones’un vârisleri kitabın “eşcinsel versiyonu”nun dijital ortamda 10 Mayıs’ta piyasaya çıkacağını söylediler.

Yayınevi, Pearl Harbour baskınından önce ABD askeri birliklerinden birinde yaşananları anlatan romandan bazı bölümlerin çıkartılmasını istemiş. Bunun üzerine askerler arasındaki eşcinsel ilişki iddialarının soruşturulmasıyla ilgili bölüm ve filmde Frank Sinatra tarafından canlandırılan er Angelo Maggio’nun para karşılığı oral seks yaptığını söylediği satırlar romandan çıkartılmış.

Romanın geçtiği dönemde ABD ordusunda askerlik yapan yazar James Jones, yayınevinin sansürüne karşı çıksa da, daha sonra kitabın basılamayacağını anlayınca bölümleri romandan çıkartmayı kabul etmiş. Romanın Hollywood uyarlamasında Burt Lancaster ve Deborah Kerr başrolleri paylaşmış ve film 8 Oscar ödülü kazanmıştı.