Soruşturmayı yürüten polisler tarafından, gay hareketinin sembol renklerine atfen "gökkuşağı manyağı" adı verilen zanlı tarafından işlenen cinayetler, her yıl milyonlarca kişiyi çeken eşcinsel yürüyüşünün düzenlendiği Sao Paulo kenti ve Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da büyük şok yarattı.

Ülkedeki eşcinsel kuruluşları ise Temmuz 2007 ile Ağustos 2008 arasında işlenen cinayetlerin zanlısı olarak bu ay başında yakalanan eski polis memuru hakkındaki soruşturmanın yavaşlığını eleştirerek, "soruşturmayı başlatmak için 13 kişinin ölmesinin mi gerektiği" sorusunu yöneltiyor.

Soruşturmanın başındaki polisler, eski bir polis memuru olan ve süpermarketlerde güvenlik görevlisi olarak çalışan zanlı Jairo Francisco Franco'nun "öldürmeyi sevdiğini" ve polis olarak görev yaparken 7 kişiyi öldürdüğünü belirtti.

Brezilyalı emniyet yetkilileri, tüm kurbanların 20'li yaşlarda ve biri hariç tamamının kafalarına sıkılan tek kurşunla öldürüldüklerini kaydetti.

Soruşturmayı yürüten emniyet müdürü Paulo Fortunato, katilin eşcinselleri sevmediğini, cinayetlerin baş sebebinin bu olduğunu ve tüm cinayetlerin aynı tabanca ile işlendiğini söyledi.