G.SARAY Arda Turan"a verilen cezadan sonra, federasyonla girilen kavgada kısa süren ateşkes bugün bozulacak. Son bir haftadır herhangi bir açıklama yapmadan Arda"yla ilgili verilecek karar bekleniyordu. Dün PFDK"dan Arda Turan"a 1 maç ceza çıkınca ipler yeniden gerildi ve G.Saray yönetiminin "savaş senatosu" toplandı. Bugünden itibaren G.Saray çok daha farklı bir yöntem belirleyecek... Kurmaylarıyla bir toplantı yapan Adnan Polat bundan sonra savaş politikasını daha da sertleştirecek. Artık ne federasyon ne de G.Saray geri adım atmadığı için “İpler nereden kopuyorsa oradan kopsun” mantığı ön plana çıkartılacak.

CEZALAR DA "HUKUKSUZ"

YENİ strateji gereği G.Saraylı yöneticilerin tamamı çıkıp bu hafta içerisinde federasyon aleyhinde demeçler verecekler ve hepsi ceza alacaklar... Böylece kamuoyunun dikkati çekilecek. G.Saray Spor Kulübü imzasıyla bugün genel ve federasyon aleyhinde bir açıklama yapılacak. Bunda özellikle Emre Aşık ve Sabri"ye verilen cezalardaki "hukuksuzluğa" damga vurulacak. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener"in bugüne kadar kurullarını etkilemediği ama son cezalarla birlikte kurulların etki altında olduğu vurgulanacak. Ve cezalardaki gerekçeli kararların içerisindeki çelişkiler dile getirilecek.

KORKMAZ"I YOLLAMADILAR

DÜN ise sarı-kırmızılar ilginç bir tepki ile federasyonu protesto etti. UEFA Kupası"nın İstanbul"a geliş seramonisine sarı-kırmızılı kulüpten kimse katılmadı. Ne G.Saraylı yöneticiler ne de UEFA Kupası ile ilgili ilk törende davetli olan teknik direktör Bülent Korkmaz, Esma Sultan Yalısı"ndaki seramoniye katılmadılar. Yönetim böylelikle UEFA Kupası"nı Türkiye"de kazanan tek takım olan G.Saray"ın neden bu törene katılmadığının UEFA tarafından da sorgulanmasına dikkat çekmek istedi.

DİYARBAKIR"I İSTEYEBİLİR

BÜTÜN bu gelişmelerin ışığında G.Saray"ın cezası nedeniyle İzmir"de oynamayı planladığı Ankaragücü maçının nerede oynanacağı da tartışılır oldu. Federasyon kaynakları bu maçın kesinlikle İzmir"de oynanmayacağını belirtirken, G.Saray yönetimi ise maçta uygulanacak bilet fiyatlarını bile belirlemiş durumda. Eğer maç İzmir"e verilmezse G.Saray ilginç bir hamle ile karşılaşmanın Diyarbakır"a verilmesini isteyebilir. Şu ana kadar iki taraf aracılar vasıtasıyla götürdükleri ilişkilerde ortak bir nokta bulamadılar. Federasyon maçı Adana"ya vermek isterken, G.Saray İzmir"i tercih ediyor.

İŞİN kötü yanı ise artık ilişkilerde kurumsal olarak bir bağlantı bile kalmadı. Bu kavganın nasıl sonuçlanacağı ise tam bir muamma..