Aydın ve İzmir"de düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 10 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Nazilli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup amirliği görevlilerince yapılan istihbarat çalışmalarında Nazilli genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik Ağustos ayı içerisinde çalışmalara başlandı.Yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonunda Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü"nün koordinasyonunda Nazilli ve Bozdoğan ilçeleri ile İzmir"de eş zamanlı operasyonlar başlatıldı. 8 Aralık"ta yapılan eş zamanlı operasyonda 15 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, “Teşekkül Halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak-Nakil ve Satışa Aracılık Etmek-Kullanmak” suçundan işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiler. Şüphelilerin yapılan ilk sorgulamalarında A.Ç.-Ö.Ş.-A.Ç.-C.Ç.-S.D.-E.D.-M.A.-M.Y.-H.Ö.-H.Ç. isimli şahıslar tutuklandı. Operasyonda emniyet güçlerinin yaptığı aramalarda, şüphelilerin üstlerinde, araçlarında ve evlerinde 708,58 gram Esrar Maddesi, 165 adet Uyuşturucu hap,1 Adet hassas terazi1 adet av tüfeği ve 3 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Operasyon ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “ Uyuşturucu madde kullanımı, imali ve ticareti suçlarının işlenmesinin engellenmesi, halkımızın sağlığının ve toplumsal yapısının korunması ve suç örgütlerinin haksız kazanç elde etmelerinin önlenmesi için Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.