Hatipoğlu, 1965 yılında kurulan Eskişehirspor'un 1970'li yıllarda yakaladığı başarıyla İstanbul takımlarına baş kaldırdığını belirterek, Es-Es'in sadece Eskişehir'in değil tüm Anadolu kentlerinin takımı olduğunu kaydetti.

Eskişehirspor'un ilkler takımı olduğunu ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye'de gerçek anlamda amigo kavramını başlatan, deplasman maçlarına gitme olayını Eskişehirspor taraftarı başlatmıştır. Tribünlerde kartondan dev yazılar yazmayı yine Eskişehirspor taraftarı başlatmıştır. 1971 yılında Türkiye Kupası'nı kazandık. Anadolu'nun tüm kentlerinde Eskişehirspor'u destekleyen futbolseverler vardır. Futbolda unutulmaz olaylara imza attık. Şarkılar, marşlar, görsel şölene dönüşen tribündeki dev karton gösterilerini hep ilk olarak Es-Es taraftarı gerçekleştirdi. Amigo Orhan ve Fethi Heper'i unutmak mümkün değil. Eskişehirspor tarihinde unutulmaması gereken çok kişi ve olay vardır.”

“ANILARI YAŞATMAK İÇİN”

Hatipoğlu, 1981-1982 sezonu sonunda 2. lige düşen Eskişehirspor'un daha sonra 3. lige bile gerilediğini belirterek, Es-Es'in 2006-2007 sezonunda 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldiğini bildirdi.

Eskişehirspor'un geçen sezonu 40 puanla 11. sırada tamamladığını ifade eden Hatipoğlu, şöyle devam etti: “Bu sezon 4 hafta sonunda 8 puan toplayarak 3. sıradayız. Takımın bu yıl daha başarılı olacağına inanıyorum. Eskişehirspor küllerinden yeniden doğuyor. Şanlı geçmişine layık olacak. Bunun için herkes elinden geleni yapacak. Sportif başarının yanı sıra Eskişehirspor her şeyiyle gelecek nesillere aktarılmalıdır. Genç nesillerin bu konuda biraz talihsiz olduğunu düşünüyorum. Geçmişi örnek alınacak başarılarla dolu Eskişehirspor'u genç nesillere tanıtmak için müze kuracağız.

Genç futbolseverlere ve kente gelen turistlere Es-Es'i anlatmak için, anıları yaşatmak için müze kurmaya karar verdim. Tarihi Odunpazarı evlerinden birini restore ettireceğim. Bu konuda gerekli girişimlere başladım. Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile görüştüm. İki katlı bir ev bulduk. Yönetim ile görüşüp çalışmalara başlayacağım. Müzeyi gelecek yıl Haziran ayına kadar açarız.”

Hatipoğlu, müzede Eskişehirspor'un kazandığı kupalar, şiltler, maçlar ve röportajların gösterileceği video filmler ve fotoğrafların yer alacağını bildirdi.Hürriyet