Sultan UÇAR/AHT

EDİRNE Süloğlu İlçesi’nde öğretmen olan eşinin atama sına “talep eden” ve “onaylayan” olarak imza koyan Kaymakam Temel Ayca krize neden oldu. Başbakanlığa kadar giden şikâyet süreci şöyle gerçekleşti: Ağrı’da görev yapan öğretmen Ö.E., astsubay eşinin Edirne’ye atanması üzerine tayin istedi ve dönem başında Süloğlu’na atandı. Aynı dönemde Süloğlu’nda bir yıldır görev yapan Kaymakam Temel Ayca’nın eşi N. Ayca da ilçeye eş durumundan atandı.

Sınıf öğretmeni olarak atanan iki öğretmen boş sınıf olmadığı için Kaymakam Ayca tarafından geçici görevle okullara gönderildi. Kaymakamın eşi din kültürü, öğretmen E. de beden eğitimi dersine girmeye başladı. Bu sırada bir öğretmen hastaneye yatınca kadro açığı doğdu. Ve bu açık N. Ayca ile dolduruldu. Norm fazlası 5 öğretmen arasında en yüksek puana sahip olan Ö.E. atama sı yapılmayınca kaymakamın eşine öncelik verildiği gerekçesiyle Başbakanlığa ve İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulundu.

MESAİ DOLDURUYOR
Öğretmenin şikâyetçi olduğu ortaya çıkınca beden dersleri de Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam tarafından iptal edildi. Bu arada bakanlık tarafından görevlendirilen müfettiş de Ö.E.’nin “Önce ben atanmalıydım” talebini haklı buldu. Olayda imzası bulunan görevliler hakkında incelemeler sürerken öğretmen Ö.E. de dava açmaya hazırlanıyor. E., dersleri iptal edildiği için günlerini Milli Eğitim binasında boş mesai yaparak geçiriyor.

habertürk