İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında ifade veren gizli tanık “Efe”, 2009’da 3.Ordu Komutanlığı’nda Balyoz Harekat Planı’ndan daha büyük bir seminerin yapıldığını iddia etti. Gizli tanık Efe, “Seminerin içeriğini bizzat bu kurmay albaylardan özel ortamlarda duydum” dedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde devam eden davada mahkeme heyeti, gizli tanık “Efe”yi kapalı oturumda dinledi. Bunun için dinleyiciler ve basın mensupları salonun dışarısına çıkarıldı.
 
Komutanları tanıyordum
 
Salonun boşaltılmasının ardından gizli tanık “Efe”, burada hangi kamu kurumunda ne görev yaptığını söyleyeceğini ifade ederek, bunu söylememesi durumunda söyleyeceklerinin yüzde 50’sinin eksik kalacağını kaydetti.
 
Eski Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner ile ailece haftada birkaç defa görüştüğünü söyleyen gizli tanık “Efe”, av merakı olduğunu, Erzincan İstihbarat Şube Müdürü ve altındaki çalışanları, 3. Ordu Komutanlığı’nda görevli albayları, komutanları, bu merakından dolayı girdikleri ilişki nedeniyle tanıdığını anlattı.
 
Birçok şeyi kayda aldım
 
Erzincan’a gittiğinde, buraya tayin edilen bütün üst düzey bürokratların, bir amaç doğrultusunda oraya tayin edildiğini bizzat gördüğünü anlatan gizli tanık “Efe”, şunları söyledi: “Çünkü ben o grubun içerisindeydim, birçok şeye şahit oldum. Kayda aldım, almam gerekiyordu ve bunu da daha sonra gerekli makamlara vicdanımın sesini susturmak için vicdanımdan çıkan sesi susturmak için iletmek zorunda kaldım.
 
taraf