Erzincan’da 22 Eylül’de merkez üssü Refahiye ilçesinin Cengerli köyü olan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından geçen bir hafta içinde 100'ü aşkın yer sarsıntısı kaydedildi. Özellikle Kemah ilçesine ait Gülbahçe ve Bozoğlak köylerindeki depremler ise vatandaşı huzursuz etti.
 
Bugün sabah 07.27’de Kemah ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan merkez üssü Bozoğlak köyü olan Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Depremlerin en çok hasar verdiği köylerden biri olan Kemah ilçesine ait Gülbahçe köyünde vatandaşlar, bölgenin beşik gibi sallanması yüzünden evlerinde kalamadıklarını söylediler.
 
Kemah ilçesine 43 kilometre uzaklıktaki Gülbahçe Köyünde 80 haneden 65 evin hasar gördüğü, bunlardan 10'unun ağır hasarlı olduğu ifade edildi. Gülbahçe'ye Kızılay tarafından 13 çadır gönderilirken günlerdir devam eden depremler vatandaşı tedirgin etti. Evlerine girmekten korktuklarını ifade eden vatandaşlar, çadırlarda yaşadıklarını ve havaların soğuk olması nedeni ile geceleri üşüdüklerini bildirdiler.
 
Gülbahçe'de yaşayan 70 kişinin huzursuz olduğuna işaret eden köylüler, “Evlerde yatamıyoruz. Bazı evlerin içinde çatlaklar fazla. Her an yer sansıntısı oluyor" diye konuştular. (DHA)