''Neo-soul müziğin kraliçesi'' olarak adlandırılan 4 Grammy ödüllü sanatçı Erykah Badu, 13 Temmuz'da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, ünlü sanatçı, 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

İlk kez İstanbul seyircisiyle buluşacak sanatçı ilk albümü ''Baduizm''i, 1997 yılında yayınladı ve bu kaydıyla Billie Holliday ile kıyaslandı.

Yıllar içerisinde soul, neo-soul, R&B ve hip hop türlerini harmanladığı kendine özgü müzik tarzını oluşturan Badu, ''On&On'' ile ''En İyi R&B Performansı'' dalında Grammy aldı.

Badu, ikinci albümü ''Mama's Gun''daki ''Bag Lady'' adlı şarkısıyla iki Grammy ödülü alırken, dördüncü Grammy'sini de ''Brown Sugar'' filminin müziği olan ''Love of My Life'' şarkısıyla 2003 yılında kazandı.

Aynı yıl üç senelik aradan sonra ''Worldwide Underground'' albümünü çıkaran Badu'nun, 2008 yılında yaptığı ve Irak Savaşı'nın başladığı döneme denk gelen ''New Amerykah Part One: 4th World War'' ve 2010 yılında yaptığı ''Amerykah Part Two: Return Of The Ankh'' adlı iki albümü daha bulunuyor.