AYDINPOST ÖZEL - Kamuoyunda "demokratik açılım" olarak nitelenen çalışmaları protesto eden MHP"li Aydın Belediyesi meclis üyesi Ahmet Ertürk, hükümetin izlediği politikaları protesto amaçlı sakal bıraktı.
Açılımın içeriğinin millete açıklanmamasını eleştiren Ertürk hükümete yüklendi: Atatürk"ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüne inat AKP milletten ne saklıyor?” dedi.

Aydınpost Haber Merkezi"ne özel açıklamada bulunan Ahmet Ertürk; “Son günlerde medyada yer alan “demokratik açılım” halk arasında "Kürt Açılımı" denen ama hükümetçe içeriği açıklanmayan projenin aslında ABD"nin projesidir” diye konuştu. Ertürk, AKP yönetiminin, ABD ile işbirliği yaptığını belirterek, “Bu açılımın Kürt yurttaşlarımızın demokratik hakları ile zerre kadar ilgisi yoktur” uyarısında bulundu. Amacın Türkiye"nin garantörlüğünde Kürt adı altında bir devlet kurmak olduğunu savunan Ertürk nihai hedefin ise büyük Ermenistan hayali olduğunu söyledi.

Kürtçe konuşan insanların büyük çoğunluğunun “ayrılık”tan yana olmadığını; bu anlamda “demokratik açılımı” desteklemediklerini savunan Ertürk ayrıca; “İçinde bulunduğumuz bu önemli süreçte milletimize dayatılan planın karşısında duracak duyarlı, bilinçli ve kararlı; tehdit ve tehlikelere karşı milletimiz sımsıkı kenetlenerek, etkin ve güçlü olmalıdır” dedi.