Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, yaptığı açıklamayla AK Parti hükümetinin geçen 5 yılda Aydın ve ilçelerinde hayata geçirdiği yatırımları değerlendirdi. Ertürk, büyük bir özveri içerisinde ayırım gözetmeksizin Nazilli ve Aydın için hizmet üretildiğini ve üretilmeye de devam edileceğini belirtti.
AK Parti"nin 2002 yılından itibaren hizmet için var gücü ile çalıştığına işaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, bu güne kadar yapılan olumlu çalışmalarla Nazilli ve Aydın"ın çehresinin değiştiğini ve değişmeye de devam edeceğini ifade etti. Nazilli"nin kaderinin yakın bir zaman içerisinde olumlu bir ivme ile değişeceğini iddie eden Ertürk, “Bürokrasi bazen ayak bağı oluyor. Ancak iradeli bir tutumla partimiz zorlukların üstesinden gelmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Başta sağlık alanında olmak üzere iş ve aş ihtiyacının giderilmesi için Nazilli"de çok önemli yatırımlar yapılıyor. Türkiye"nin gözde ilçelerinden biri olan Nazilli, emekli ve memur kenti olmaktan çıkarak eğitimden üretime hızla gelişen bir ilçe olacaktır. Sağlık alanında en önemli sorunlarımızdan olan hastanelerimizin durumu yapılan çalışmalar neticesinde iyileştiriliyor. 300 yataklı bölge hastanemizin önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamlanmasıyla birlikte mevcut bulunan 2 hastanemizde değişiklikler yapılması kaçınılmazdır. Bunun için yapılan çalışmalar son aşamasına gelmiş ve Sağlık Bakanlığımız bu konuda startı vermiştir. İş ve aş için yapılan en önemli çalışmalarımızdan biri olan Nazilli Organize Sanayi Bölgemizde altyapı çalışmaları büyük bir hızla sürmektedir. Doğalgazımız çok yakında nazilli halkının hizmetine girecek. Bunun yanı sıra Jeotermal çalışmalarımızda hızla sürdürülüyor. Kocakesik"teki kuyumuzda bin metreye ulaşıldı. Hedef olan 2 bin metreye ulaşıldığında verimli bir akışkan jeotermal sıvıya ulaşılacak ve bundan her alanda faydalanabileceğiz. Eğitim alanında da yatırımlarımız sürmektedir. En önemli yatırımımız olan Üniversitemiz Nazilli Sümer Kampüsü ve İsabeyli Kampüsü olarak öğrenci sayısı hızla artmaktadır. İsabeyli Kampüsümüz bu yıl faaliyete geçerek öğrenci alımına başlayacaktır. Bununla birlikte öğrencinin barınması için 500 kişilik yurt binamız da tamamlanma aşamasındadır” dedi.
ÜNİVERSİTE SAYIMIZ AYDIN"DA İKİYE ÇIKARTILACAK
Adnan Menderes Üniversitesi ile birlikte yürütülen Nazilli Üniversitesi çalışmalarının devam ettiğine değinen Ertürk, “Sümerbank fabrika alanı ise üniversite ile olan sorunlar çözüldüğünde büyük tekstil firmaları için önemli bir fabrika alanı olacaktır. Nazilli Anadolu Lisemizden sonra ikinci Anadolu Lisemiz olan Menderes Anadolu Lisemiz için TOKİ ile yapılan sözleşme gereği 2 buçuk milyon YTL"ye kamulaştırdığımız Ocaklı Köyü yolu üzerindeki 25 hektarlık alanda 32 derslikle birlikte laboratuar ve birçok tesis yer alacak. Bu okulumuzda 2 yıl içerisinde eğitim ve öğretime başlayacak” diye konuştu.

2 YIL İÇERİSİNDE KURAKLIK SÖZ KONUSU OLMAYACAK
Son yıllarda yaşana kuraklığın Aydın"da yapılacak olan 3 barajla son bulacağını ifade eden Ertürk, şöyle konuştu: “Çiftçimiz başta olmak üzere büyük sorun yaşadığımız su problemimiz iki yıl içerisinde son bulacak. 2009 yılında su tutmaya başlayacak olan Çine barajımız şu anda aktarılan 50 trilyonluk kaynakla 84 metre gövde yüksekliğine ulaştı. Dandalaz ve İkizdere barajlarımızın da tamamlanmasıyla Aydın"da kuraklık sorunu diye bir şey kalmayacak”
Ertürk"den sonra bir konuşma yapan Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, organize sanayi üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini şiddetle vurguladı. Nazilli"nin olmazsa olmazı olan OSB"nin alt yapı çalışmalarının hızla tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Kaplan, “Organize sanayi Bölgemizin alt yapı çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Bu çalışmaların en önemlisi olan elektrik ve su çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Yapay ve asılsız söylentiler çıkartılarak "OSB yapılmayacak", "Halen süren davalar var", "OSB tamamlanamaz" gibi söylentiler bizi yıpratamayacak. Söz verdiğimiz gibi bu yıl içerisinde birçok fabrikanın temeli atılacak” dedi.