Partisinin Sultanhisar adaylarını tanıtan Ertürk, “Hala referandumun acısı var, Aydın olarak 29 Mart seçimlerinde günah çıkartacağız” dedi.
Aday tanıtım toplantısında konuşan Ahmet Ertürk, “Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yapılan referandumda Aydın"da "hayır" çıkması bizleri üzdü. Halkın başkanı olan cumhurbaşkanını mecliste sıkıntılar çekilerek seçebildik. Bu günahı çıkaracağız. Nasıl mı? Yerel seçimlerde AK Parti"ye oy kazandırarak. Hatta vali ve kaymakamlarında halkın seçmesinden yanayız. Bunun dünyada bir çok örnekleri vardır. Bizler sadece belediye başkanı, muhtar, il genel başbakanı seçiyoruz. Bizlerin her zaman yanında olan vali ve kaymakamlar atamalarla göreve geliyor” dedi.
29 Mart"tan sonra görece seçilecek belediye başkanlarına da uyarılarda bulunan Ertürk, “Belediye başkanları yol, çöp, park gibi işlerle uğraşmaz. Bunlarla belediyenin ilgili birimleri uğraşır. Başkanlar o yerleşim bölgesindeki insanlara iş, aş bulmakla uğraşmalı. Yeni iş yerleri kurulmalı ve bununla ilgili projeler üretmeli. Özel sektörün yatırımları için teşvik edici olmalı, organize sanayiler kurmalı, çiftçinin malının en iyi şekilde pazarlanması için çalışmalı. Zaten yol, park ve çöp asli görev. Bunlar 1-2 yıl sonrada olabilir ama iş istihdamı önemli. İnsanlar önce ekmek parası kanabilmeli” diye konuştu.
25 Şubat tarihinden itibaren mazot, gübre destekleme ödemelerinin başlayacağını müjdeleyen Ertük, şöyle konuştu: “Devletin hayvancılık ve tarımda büyük destek kredileri bulunmakta. Tarım ürünlerinin iyi para etmesi için iyi tarım uygulaması yapılmalı. Sebze ve meyvede ilaç kalıntısı olmamalı. Mutlaka toprak tahlili yaptırılmalı iyi tarım yapıldığında ürünümüzü pazarlamada sorun yaşamayız”