Bir zamanlar tütün üretim merkezi olan Karacasu’da zeytin üretiminin yanında rakımı uygun olanlarda kiraz üretimi başlayacağını belirten Ahmet Ertürk, önümüzdeki günlerde bölge çiftçisi ile Nazilli Aşağıyakacık ve Kuyucak Ovacık bölgelerine inceleme gezisi düzenleyeceklerini söyledi.

Aydın tarımsal açıdan her geçen gün geliştiğini ve ovada yetişen ürünlerin yanında yaylada yetişen pek çok ürünle ekonomide ciddi ilerleme kaydedildiğini ifade eden Ahmet Ertürk, Karacasu’da kiraz üretimi için çalışma yaptıklarını söyledi. 
Bir zamanlar tütün üretim merkezi olan Karacasu ilçesinde bazı yerlerde zeytin fidanları dikildiğini ve rakımı yüksek olan diğer bölgelerde de çiftçileri kiraz üretimine yönlendireceklerini kaydeden Ertürk, “İnsan duyduklarından ziyade gördüklerini daha çok inanır. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde Karacasu çiftçimize yönelik Ziraat Odası Yetkililer, muhtarlar ve bir grup çiftçimizden oluşan heyet ile bölgenin en önemli kiraz üretim merkezlerinden Aşağıyakacık ve Ovacık’a gezi düzenliyoruz. Son yıllarda kiraz üreticisi oldukça mutlu ve bereketli sezon yaşıyor. Karacasu’da kiraz üretimi yaygınlaşırsa bölge çiftçisi daha rahat edecek” dedi.