Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sonrası Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Ertaç Giray, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Ertaç Giray daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Ertaç Giray ile aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve koruması olduğu öne sürülen Hüseyin Keskin ise tutuklandı.

GİRAY SORULARI YANITLADI

Adliye çıkışında soruları yanıtlayan Giray, "Daha evvel yanımda çalışıp da ayrılmış bir şahıs büromda bulunan antika silahlardan birisini çalmış. Haberimiz yok. Daha sonra haberimiz oldu. Bunu çalıntıyla ilgili Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat edip bilgi de vermiştik. Şikayet ettik. Bu şahıs daha sonra Kars Sarıkamış'a gitmiş orda yakalanmış" dedi. Giray, "Bu kişi korumanız mı?" şeklindeki sorulara ise, "Yok hiç alakası yok. Öyle geçmiş olabilir de (medyada).Ofis boy veya sekreter gibi çalıştırdığım bir şahıstı. 7-8 aydır da yanımdan ayrılmıştı. Silah ele geçince bana ait olduğunu söylemiş. Bana ait olduğunu söyleyince Ergenekon"la iliştirmişler. Bununla ilgili beyanda bulunmuş" diye yanıt verdi.

Eski savcı Giray , "Neden Ergenekon ile iliştirmişler?" sorusuna da "Onu bilemiyorum. Ergenekon"da yargılanan bir kaç kişinin avukatlığını yapmam gerekçe olabilir diye düşünüyorum. Başka bir gerekçe düşünmüyorum." şeklinde yanıt verdi.
AA