Bülent Ersoy, Popstar Alaturka"da söylediği “Başkalarının savaşı için evladımı harcayamam. Oğlum olsa askere yollamazdım” şeklindeki sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Ersoy sorularımı yanıtladı:

* Hakkınızda soruşturma başlatıldı...
Ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum. Söylemediğim bir şey için yargılanmam çok yanlış. Ben çözüm istedim. Çözüm istemek suç mu? Çözüm bulalım el birliğiyle dedim.

* Askerlikten soğutma davası açılacağı söyleniyor.
Böyle askerlikten soğutma olmaz. Boşa kan dökülmesin, boşa savaş olmasın bir çözüm bulunsun kimsenin aleti olmayalım demek askerlikten soğutmak demek değil. Pencereden baktığın zaman o panoramik görüntüde neyi görmek istersen o tarafa bakar onu görürsün. Ya denizi ya dağları ya da varsa çöplüğü. Görmek istediğiniz şekilde görmek ve bakmak çok ayrıdır. Bunu edebiyatta da okuduk. Görmek istediğimiz şekilde görür onu göre yargılarız. Cımbızla bir tarafından alıp kullandılarsa benim konuşmamın sonuç bölümünü kaale almadılarsa bu onların sorunu. Böyle bir dava konusu olduğunda o bant hakimin önüne gider ben de savunmamı yaparım. Hukukun üstünlüğü var.



* Oğlum olsa bugün askere göndermem dediniz...
Bunu dolaylı bir şekilde ima eder gibi oldum ama direk söylemedim, öyle bir laf yok. Sonra siz anne olsanız göz göre göre yapar mısınız? İçiniz acımaz mı çocuğunuzun cenazesi kalkarken. Şehit analarından Bülent Ersoy"un arkasındayız, onun ne demek istediğiniz biz anladık diye destek geliyormuş. Mersin Şehit Aileler Derneği"nden... Öyle büyük bir katkı öyle büyük bir destek var ki bana. Kimse benim söylediğim şeyi söyleyemiyordu. Korkuyordu. Ben tabuları yıktım. Sanatkarlar ve aydınlar yön veren aydınlık kişilerdir öyle olmalıdırlar. Tribünlere oynayıp da üç alkış daha fazla almak için öyle konuşmak olur mu. Ben yarışmacılara puan verirken çok acımasızca bütün gerçekliğiyle veriyorum. Gerçekler insanların canını acıtabilir. Çünkü gerçektir. Ben yorumlarımı o şekilde yapıyorum. Ben gerçekçiyim.

* RTÜK de sizi gündemine aldı.
RTÜK "atın onu mu" diyor. Ben böyle bir şey olsa bunun arkasını bırakmam. Veya benim arkamdan kimler gelmez ki.

* Programdan çıkartılma söylentileri var.
O zaman nasıl büyürüm biliyor musunuz? Fikir özgürlüğü düşünce özgürlüğü nerede kalıyor. Bu nasıl demokrasi? Bu insanları salla başını al maaşını koyun gibi olmaya sürüklüyorlar. Konuştun mu yandın. Ayrıca RTÜK bunu programdan çıkartın yetkisine sahip değil. Böyle bir hakkı yok. Programa önce uyarı, sonra ceza gelir.