Genel Başkan Yardımcısı Arif Ersoy, ''mücahit Erbakan vefat etmiştir. Ama binlerce Mücahit Erbakan sıradadır''dedi.

Ersoy, Giresun'da partisinin İl Özel İdare Kültür Sitesi toplantı salonunda düzenlediği İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantıda Ersoy, bazı siyasi partilerden istifa ederek partisine katılan 35 kişiye rozet taktı.

Ersoy, milli görüşe sahip çıkanları tebrik ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu dava bakidir. Bu dava şahıslara bağlı değildir. Onun için bazıları bu dava kişilere bağlıdır sanıyor. Erbakan hocamızın yaşını bahane ediyorlardı. Bugün mücahit Erbakan vefat etmiştir. Ama binlerce mücahit Erbakan sıradadır. Biz büyüklerimizi severiz. Onların savunduğu fikirleri savunmaktır. Onların gittiği yolda yürümektir. Onun için Giresun'dan 'Allah senden razı olsun' diyoruz. Bazı arkadaşlarımız bugün toplantı olmaz dediler. Biz istişare ettik ve dedik ki 'Erbakan Hocamız olsaydı bize ne derdi' dedik. Hocamız bize görevinize devam edin derdi.

Bu seçimde kapı kapı dolaşarak millete milli davanın ne anlama geldiğini ve niçin milli görüşün engellenmek istendiğini anlatacağız. Milli görüş göçebe bir toplum olan ecdadımızın bu toprakları vatan kılmalarına sahip olan bu görüşün adıdır. Biz milli görüş ile Malazgirt Savaşını kazandık. İstanbul'u fetettik. Biz milli görüş ile yedi düvele karşı dünyanın ilk istiklal savaşını kazandık.''

Bir ülkede demokrasinin anlam ifade etmesinin o milletin kendi tarihi kendi değer görüşlerine göre inandığı ilkelere göre idare edilmesiyle bir anlam taşıdığını belirten Ersoy, ''Başkalarının düşüncelerinin millete zorla empoze edildiği bir ortamda; demokrasi işlevlerini yerine getiremez. Millet ve devlet birliğini sağlayamaz. Ülkenin kaynaklarını harekete geçiremez. Ekonomiyi dışa bağımlı hale getirir. Başkalarının dediklerini yapanlar milletini ileriye götüremezler. Onun için milli görüş bu ülkenin özüdür, esasıdır, ta kendisidir''diye konuştu.

A.A.