Aydın"ın 141 yıllık rüyası olan Dünya"nın beşinci, Avrupa"nın ise birinci barajı olan Çine Barajı"nın su tutma açılışını 10 Ekim Pazar günü saat 13:00"da gerçekleştirecek. çalışında 9 ayrı tesisin de açılışını gerçekleştirecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çine Barajının su tutma töreni ile birlikte, bölgemizde ve ülke genelinde yapımı tamamlanan 4 adet baraj, 2 adet içme suyu ve 3 adet sulama tesisi toplu açılış töreni gerçekleştirilecek.
Erdoğan"ın açılışını gerçekleştireceği tesisler ise şöyle: Çine Barajı ve Hes, Denizli Gölemezli Saray Köy Sulaması Üçüncü Kısım, Hatay Erzin Dörtyol Sulaması, İzmir İçme Suyu İsale Hattı ikinci Merhale Birinci Kısım, Denizli Tavas Yeni Dere Barajı, Akhasan Barajı Çankırı, Adana Yumurtalık Ovası Sulaması, Konya İnönü Yaylası Gölet'i ve Sulaması, Çankırı Suyu Arıtma Tesisi, Afyonkarahisar Sinanpaşa Kurçay Barajı ve Sulaması.
1995 yılında temeli atılan ve son yıllarda gönderilen büyük ödenekler sonrasında tamamlanan ve 10 Ekim günüde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın açılışını yapacak olduğu Çine Barajı"nda, açılış öncesi Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, incelemelerde bulunacak.