7 yıldır kostüm temini için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Efeler, kendilerine bu konuda söz veren Bakan Eroğlu'lu ile hatıra fotoğrafı çektirerek basına da şahit tuttular.
Değişik programlara katılmak dün Aydın'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Aydın'da yöresel kıyafetli efeler tarafından karşılandı. Efeleri görünce Kurtuluş Savaşından beri kendisinden haber alınamayan Mehmet Dedesini hatırladığını kaydeden Bakan Eroğlu “Düşman işgali sırasında Aydın'da yaşanan zulmü duyan Mehmet Atını alıp mavzerini kuşanarak Yörük Ali Efe ile birlikte düşmana karşı mücadele vermek için yola çıkmış. Ancak o günden bu yana kendisinden haber alınamamış” diyerek Efelikten özgüyle söz etti. Bunun üzerine Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren 12'si bayan 24 kişiden oluşan efe ekibi 7 yıldır kiralık ve emanet elbiselerle folklor hizmeti verdiklerini, çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen kendi kostümlerine kavuşamadıklarını söylediler.
Ekip adına Bakan Eroğlu ile görüşen Bircan Denksaran “Sayın Bakanım, yedi yıldır hem programları renklendiriyoruz, hem de folklor hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bizim bu gurubumuzda memurundan işçisine, hemşiresinden ev hanıma kadar 24 gönüllü arkadaşımız var. Ancak şu anda 22 adet kostüm kiralayabildiğimiz için 22 arkadaşımız gösteri yapacak. 7 Yıldır başta İçişleri ve Kültü Bakanımız olmak üzere Yörük Ali Efe'nin torunu Uşak Valisi Kayhan Kavas da dahil pek çok devlet büyüğümüze gösteri yaptık. Ve ulaşabildiğimiz herkesten kostüm istedik. Herkes 'tamam' dedi. Ancak kimse sözünü yerine getirmedi. Ne olur bize kostüm konunda yardımcı olun” diyerek bakan Eroğlu'ndan yardım istedi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'da efelerin bu talebini yerine getireceğine dair söz verdi. Daha önce de bir çok defa bu konuda söz alan efeler bu defa basını şahit tutarak, baş efe ilan ettikleri Bakan Eroğlu ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.