Son günlerde en önemli gündem maddesi Türkiye-Ermenistan, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri. Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinde gerilim yaşanırken, Ermenistan"da da ilişkilerin normalleşmesi dolayısıyla büyük tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı.
Ermenistan"da hükümette yer alan aşırı milliyetçi Ermeni Taşnak Partisi, Türkiye ile ilişkilerin normalleşme çabalarını protesto ederek, hükümetten çekildiğini açıkladı. Aşırı milliyetçi Taşnak Partisi taraftarları, "24 Nisan Ermeni Anma Günü"nde Türk bayrağını yakmışlardı.

AZERBAYCAN"DAN DOĞAL GAZA ZAM
Azerbaycan Devlet Petro Şirketi Türkiye"ya sattığı doğalgazın fiyatını arttırdığını açıklamıştı. Türkiye"ye metreküpü 120 dolardan satılan doğalgazın zamlı yeni fiyatının 15 Nisan başlangıç kabul edilerek hesaplara yansıtılacağı açıklanmıştı.
Azerbaycan"ın Türk-Ermeni ilişkilerindeki normalleşme çabalarının hemen ardından doğalgaza zam yapacağını açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da eleştirildi. Erdoğan bu konuda şu açıklamayı yapmıştı: “Bunlar tek taraflı olacak şeyler değil. Benim konudan haberim yok. Ama şu anda zam yapmışsa neye göre yapmış, dünyada petrol fiyatlarının düştüğü bir dönemde doğal gaza zam yapılması olayı tabii ki düşündürür. Bunlar değerlendirilir. Bakılır ona göre de bazı adımlar atılır.”

ERDOĞAN AZERBAYCAN"A GİDEBİLİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aliyev"le görüşmek için Azerbaycan"a gidecek misiniz?” sorusu üzerine de dünkü açıklamayı beklediğini ifade ederek, Azerbaycan"a gitmeyi düşündüğünü ancak kesinleşen bir tarih olmadığını bildirdi.

Milliyet