Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi'ne CHP’den Aydın Mv. Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar- İstanbul Mv. Didem Engin, AKP’den Adana Mv. Talip Küçükcan – Düzce Mv. Faruk Özlü – İstanbul Mv. Ahmet Berat Çonkar – Sakarya Mv. Mustafa İsen ve MHP’den Antalya Mv. Mehmet Günal katıldı.

Bugün gerçekleşen oturumda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi karar tasarısına Ermenistan tarafından eklenmek istenen sözde soykırım önerisi Türk delegasyonun çabalarıyla reddedildi.

Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi’nde temsilci olan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar yaptığı açıklamada, daha önce NATO-PA’ da konunun aynı şekilde karar tasarısına eklenmek istendiğini bunu önlediklerini, bu seferde konunun Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi getirildiğini belirtti. AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ile birlikte bu sabah katıldıkları Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi’nde konuyla ilgili açıklamaları sonrası sözde soykırım iddialarının karar metnine konulmadığını ifade etti.