Açılışa Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, kurum ve kuruluşların amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Nazilli Belediye Başkanı ve Nazilli Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği Başkanı Haluk Alıcık, tarihte Türk Milleti kadar lekesiz bir milletin olmadığını savundu. Derneklerinin yeni nesillere tarihi anlatmak için çalışmalar yaptığını belirten Alıcık, “Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarında mücadele eden ve bu toprakları bize emanet eden, atalarımn izinde giden ve bu kutsal topraklara sahip çıkacak gençler yetiştirmek derneğimizin en büyük hedeflerindendir. Türk Milleti kadar tarihte lekesiz bir millet yoktur. Soykırım çamurunu üzerimize atmaya çalışanlar, Azerbaycan topraklarım 1992'de işgal edip, vahşice Azerbaycan halkına soykırım uygulamıştır. Ve bu soykırım medeni dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Hocalı gerçeğim bilmeyenler, 1915 yılında olup bitenleri asla anlayamazlar. Hocalı, 'nüfus yapısı' yüzünden, 'Büyük Ermenistan' hayali ile yanıp tutuşan katillerin, Karabağ'daki en önemli hedeflerinden biriydi. Ermenilerin Türkiye'ye karşı bilinen 4T planına göre; Ermeni sorununu gündemde tutmak Baskı yaparak soykırımı tanıtmak Türkiye'den tazminat almak. En sonunda ise toprak talep edip büyük Ermenistan devletini kurmaktır” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız da, “Büyük Türk Milletinin tarihte hiçbir zaman katliam yapmadığı aksine zor durumdaki insanlara kucağını açtığı aşikar iken, Ermeni"lerle ilgili soykırım iddiaları komik düşmektedir. Derneğimizi gerçekleri ortaya koyan çalışmaları nedeniyle kutluyor, tüm aziz şehitlerimizin aziz ruhları önünde tazimle eğiliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı Kaymakam Yıldız ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Ermeni Soykırımını kanıtlayan fotoğrafların ve belgelerin bulunduğu fotoğraf sergisinin dört gün açık kalacağı belirtildi.