Yazı içeriğinde hakaret edildiği kanaatine varan Aydın 1. SCM, karar olarak da Aydınpost Editörü Erman Çetin’e 3 ay 19 gün de hapis cezası verdi.

Aydın eski Valisi H. Avni Coş ile Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun arasındaki gerginliğin nedenini ve Aydın Belediyesi’nde emekli edilmeye çalışılan 35 kişinin mağduriyetini dile getiren Erman Çetin’in yazısının içerisinde AYBA personeline yönelik sarfettiği kelimeler dolayısıyla ceza veren Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı sonrasında açıklama yapan Erman Çetin, “Yargı süreci henüz tamamlanmış değil. Verilen karara saygılıyız. Hukuki süreç devam ediyor. Yargıtay'a itirazımızı gerçekleştirdik. Bu kararın da, Yargıtay sürecinde en azından paraya çevrilmemesi nedeniyle bozulacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.
 
 
AYDINPOST YAZI İŞLERİ AÇIKLAMASIDIR
Bugüne kadar pek çok davada beraat alan Aydınpost’un haksızlık ve yanlış işler konusunda tutum gösterenlere karşı duruşu asla değişmeyecektir.
Hukukun verdiği karar her ne olursa olsun, kamuoyunu doğru ve gerçek bilgiler doğrultusunda aydınlatma görevimizi ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.
Bugüne kadar yaptığımız haber ve yayınlanan köşe yazıları nedeniyle belediye tarafından sayısız şikayette bulunulmuştur. Ancak bunların tamamı BERAAT ile sonuçlanmıştır. 
Yargıtay’dan gelecek olan kararı da yine okuyucularımızla paylaşacağız.
Kamuoyuna saygılarımızla.