AYDINPOST HABER SERVİSİ - Göreve geldiği takdirde hedefinin Aydın’da ki cemiyetleri birleştirmek olduğunu söyleyen Erman Çetin, amaçlarının sadece basın mensuplarına hizmet etmek olduğunu söyledi.

‘AYDIN GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN KURUMSAL KİMLİK SIKINTISI VAR’

Hepimiz sektörün sorunlarını biliyoruz diyen Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, “Niyetimiz Aydın Gazeteciler Cemiyetini hak ettiği yere taşımak. Efeler, Kuşadası, Didim, Çine, Söke ve diğer yerdeki arkadaşları ziyaret ettik. Sektörün şu an içinde bulunduğu durum ciddi anlamda sıkıntılı. Arkadaşlarla yaptığım istişare sonucu çok büyük sorunlar olduğunu görüyor ve duyuyoruz. En baştaki sorun kurumsal kimlik sıkıntısı olarak gözüküyor. Sokakta 10 kişiye sorsak, mesleğe yeni başlamış gazetecilere Aydın Gazeteciler Cemiyeti binası nerede desek pek çoğu tarif edemez. Yönetim kurulundaki isimleri sayın desek sayamazlar. Kasaplar odası başkanı ya da Bakkallar odası başkanı gelip bu sorunları düzeltmeyecek. Birileri elini taşın altına koyması gerekiyordu. Sorunları aşmak için bu yolda varız dedik. 24 Temmuz basın bayramında saat 10.00’da bir cemiyet çelenk koydu, saat 11.00’de diğer cemiyet çelenk koydu. İkiye bölünmüş Aydın medyasına vatandaş nasıl güvensin, nasıl reklam versin?” dedi.

‘CEMİYET BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEMEZ HALDE’

Erman Çetin, “15 Temmuz anma etkinliklerinde gazetecilere su vermediler. Biz konuyu yetkililere ilettik sonra su dağıtıldı meslektaşlarımıza. Aydın Gazeteciler Cemiyeti bile basın toplantısı düzenleyemiyor. Duyuruları için basın bülteni atıyor, whatsapp hattından. Son genel kurulda da gündeme getirdim, salonda herkes iyi konuşup şakalaşıyor, aşağıya iniyoruz arkadaşlar birbirini tanımıyormuş gibi yapıyor. Habere gittin takıldın düştün, kim yardım edecek? Fotoğraf makinenin pili bitti kim pil verecek? Habere gidemedin 2 kare fotoğrafı kim atacak sana? Meslektaşlarımız arasında diyaloglar kalkmış birbirimize yardım etmiyoruz. En basitinden bir arkadaşımıza kan lazım oldu. Cemiyetin veri tabanına bakalım acaba üyelerin detaylı bilgileri mevcut mu? Zor gününüzde siyasetçiler bile yanınızda olmuyor. Cem Ulucan’ın cenazesine gittim. Facebook’ta paylaşımından aldığı beğeni sayısı 300 ama cenazesine gelen kişi sayısı 100. Tehlikenin farkında mısınız?” dedi.

‘HANGİ MESLEKTAŞIMIZ SIKINTI YAŞARSA ONUN YANINDA OLACAĞIZ’

Erman Çetin, “Haber yapmaya gittik. Tacize uğradık, başımıza bir olay geldi. Fotoğraf makinesi kırıldı. Biz bu olayla ilgili üstümüze ne düşüyorsa yapacağız. Kişinin mağduriyetini gidermek için uğraşacağız. Allah nasip eder de seçilirsek 3 ayda cemiyeti toparlayacağız. Başarılı olursak sorarız devam edelim mi diye. Başarılı olamazsak görevi devrederiz. Bu koltuğu işgal etmenin bir anlamı yok. Ben bu sektörün bütün mecralarında görev aldım. Herkesin sıkıntısını anlarım” dedi.

‘RAHMETLİ MUSTAFA ÇEZİK’İ ARAR HALE GELDİK’

AGC Başkan Adayı Erman Çetin, “Aydın’da iki tane gazeteciler cemiyeti var. Görüştüğüm gazeteci arkadaşlar bana dedi ki Aydın’a iki cemiyet fazla. Önceliğimiz bu iki cemiyeti tek çatı altında toplamak olacak. Cemiyet’in yıllardır yaptığı ödül töreni var. Ödül töreninde onur belgesi dağıtıldı. Belgelerin mühür ve imzası yok. Böyle bir şey olabilir mi? Bazı arkadaşlar biz Mustafa Çezik’in dönemini arar olduk diyorlar. Gereksiz boş sebeplerden üye olamıyor gazeteciler. Bu cemiyetin başkan yardımcısı ve yedek yönetim kurulu üyesi yaptığı haberden dolayı valiliğe giremiyor. Geçtiğimiz günlerde Didim’de genç bir gazeteci arkadaşımız bu cemiyetin bir üyesi tarafından dövülüyor. Darp edilen arkadaşa sahip çıkanı gördünüz mü, darp edeni de uyarana denk geldiniz mi? Biz olsaydık gereken hassasiyeti gösterirdik” dedi.

‘CEMİYETİN FAALİYET SAYISI, ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ’NİN FAALİYET SAYISINDAN AZ!’

Erman Çetin, “Cemiyet faaliyet yapmıyor. Ne bir kahvaltı ne bir yemek organizasyonu düzenleyemiyor. Gazeteciler Cemiyetinin faaliyet sayısı Altı Nokta Körler Derneği’nin faaliyet sayısından daha az. Bu cemiyete üye olan insanlar gurur duymalı. Amaç bu olmalı. Bir gazeteci 10 yıl önce yaptığı bir program nedeniyle ödül aldı. Bir gazeteci fotoğraf makinesi olmamasına rağmen en iyi fotoğraf dalında ödül aldı. Şaka gibi olaylar oluyor cemiyette. Aydın yerel medyasının yılda 100 defa toplantısına gittiği haberini yaptığı odalar, siyasiler, gazetelere 50 TL’lik ilan veriyor. Düşünün siz o kadar toplantıya gidecek haber yapacaksınız yılda 2-3 defa da 50 TL’lik ilanla sizi idare edecekler. Bu mu performans, çok yazık” dedi.

‘BİZE FIRSAT VERİLİRSE İDDİA EDİYORUM CEMİYET ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELECEK’

Erman Çetin, “Cemiyet üzerine düşen görevleri yapamıyorsa, gazeteciler cemiyete üye yapılmıyorsa, arkadaşlar burada bir sorun var. Radyocu bir arkadaşımızla konuştuk. Üye yapmamışlar. Nedenini sorduk. Olumlu ya da olumsuz dönüş yok dedi. Çünkü yönetim kurulu bir araya gelip toplantı yapamıyor. Köşe yazarlarını üye yapmamışlar. Nedeni ise, Kuşadası’nda, Kıbrıs’ta, İstanbul’da yaşıyor diye. Gayretimiz ortada. Düşüncelerimiz de. Bu isteğimize destek olmanızı istiyoruz. Bize yetki verilirse iddia ediyorum cemiyet eski durumundan çok daha iyi yerlere gelecektir. Gazetecilerin sahip çıkıldığı, hayat standartlarının arttığı bir dönem yaşayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

img_2096.jpgimg_2094.jpgimg_2102.jpgimg_2103.jpgimg_2106.jpg21074455_10155720990127320_1705358954_n-(1).jpg21040717_10155720990132320_719002334_n.jpg