Nazilli Belediye Meclis üyeliği görevinden istifa ederek CHP Aydın Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Ferda Çağlar Erkut, seçim çalışmalarına hız verdi.
12 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aydın Milletvekili aday adaylığını açıklayan ve partililerden yoğun destek alan Erkut, Nazilli Öğretmen Evi"nde partililerle bir araya geldi. Partililere neden aday olduğunu açıklayan aday adayı Ferda Çağlar Erkut; “Partimin sade bir üyesi olarak başlayıp, çeşitli sivil toplum örgütlerinde devam eden çalışmalarım, sizlerden aldığım destek ile 2009 yerel seçimlerinde partimden Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek bugünlere geldim. Her zaman partime, partililerime ve ilçeme katkı verme gayreti içinde oldum. Olmazsa olmaz koşulum ise dürüstlük ve iyi niyettir. Laik, Demokrat, Atatürkçü ve Devrimci bir duruşla yaşadım, yaşıyorum ve yaşayacağım. Kökten CHP"li bir aileden geliyorum. Solculuğu, Devrimciliği, Atatürkçülüğü çocukluğumdan bilen, yaşayan biriyim. 1974 Nazilli doğumluyum. İlkokulu Nazilli"de, orta ve lise öğrenimimi İzmir Amerikan Lisesinde tamamladıktan sonra, 1997 yılında ODTÜ İşletme Bölümünden mezun oldum. İşletme mastırımı tamamlayarak ADÜ de doktorama devam ediyorum. Ülkemizin bugün geldiği durum ortadadır. İşsizlik, yolsuzluk ve hukuksuzluk her geçen gün artmış, ülke ekonomisi neredeyse çökme noktasına gelmiştir. Cumhuriyetçiler, Aydınlar, Sanatçılar, Yazarlar, Gazeteciler, Siyasetçiler, Askerler, yani Vatanseverler soluğu Silivri"de almaktadır” dedi.
“SEÇİMLER TÜRKİYE"NİN EN SON ŞANSI”
Ülkenin ekonomik ve sosyal durumu hakkında bilgiler veren Erkut; “Ülkenin borç stoku 550 milyar, cari açık 50 milyar dolardır. Disk verilerine göre ülkemizdeki işsizlik oranı yüzde 13 dolaylarındadır. Halkımızın 25 milyonu yoksulluk sınırında, 7.5 milyon insanda açlık sınırındadır. Hak arama mücadelesi veren sendikalar, öğrenciler orantısız güçle bastırılmaktadır. Halkımızın bu kötü gidişatın düzeleceğine dair inancı kalmamıştır. 2011 Haziran seçimleri bana göre Türkiye"nin en son şansıdır. Bu sorunların yegane çözümü ise Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bununla beraber; tüm devrimci, demokrat ve ulusalcı güçler koşulsuz Cumhuriyet Halk Partisini desteklemelidirler. İnsanların eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu ayrımcılığın olmadığı, eşit gelir dağılımının sağlandığı, sosyal devlet anlayışına sahip, onurlu huzurlu insanca ve kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye"nin, CHP iktidarı ile mümkün olacağına inancım tamdır. Türkiye nüfusunun yarıdan fazlası kadındır. Buna rağmen, siyasi ve ekonomik alanlardaki karar mekanizmalarında kadınlar yeterince yoktur. Bir kadın olarak amacım, bu konuda gereken mücadeleyi vermektir. Bugün burada büyük istek ve azimle hizmet ettiğim Belediye Meclis Üyeliğini Nazillili hemşerilerime, partime ve ülkeme daha çok hizmet fırsatı bulabilmek için, sorumluluğu büyük, bir o kadar da onurlu Milletvekili aday adayı olabilmek için sonlandırdığımı bildirmek istiyorum. Bugün çıktığım bu yolda bana destek veren siz çok değerli partililerime ve hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” dedi
Konuşmasının ardından tek tek partilileri selamlayan Erkut, yaklaşık 3 saat partililerle sohbet etti. Partililerin sorunlarını ve isteklerini dinleyen Erkut, çalışmalarına bu öneriler doğrultusunda yön vereceğini belirtti.