BÖBREK yetmezliği teşhisiyle 10 gün önce kaldırıldığı Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde cumartesi akşamı hayatını kaybeden ünlü yönetmen Metin Erksan’ın anne ve babasının mezarının bulunduğu Nafi Baba Türbesi’ne defnedilmek istediği öğrenildi.

Yarım asırdır defne kapalı

Ancak, Boğaziçi Üniversitesi kampusu içinde yer alan Nafi Baba Türbesi’nin mezarlığı, 1950’li yıllardan beri yeni definlere kapalı. Bu nedenle, bazı bakanlar Erksan’ın Nafi Baba Türbesi mezarlığına defni için Bakanlar Kurulu’ndan gerekli kararın çıkması için 
harekete geçtiler.
Ünlü yönetmen için 7 Ağustos Salı günü 10.30’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir tören düzenlenecek. Metin Erksan, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

NE DEDİLER?

Türkan Şoray: Acım büyük

Benim sinema kariyerimin başlangıcında ‘Acı Hayat’ın çok önemli bir yeri vardır. Türk sinemasının tiyatroculardan sonra yapılanmasını sağlayan üç kişiden biridir Metin Erksan. Acımız ve kaybımız çok büyük. Sinemamızın başı sağ olsun.

Hülya Koçyiğit: Yüreğim yanıyor

Atıf Yılmaz, Halit Refiğ, Ömer Lütfi Akad ve şimdi de Metin Erksan... Ulusal sinemamızın temellerini kuran gerçek kahramanlar bunlar. Kendi yaşamlarından ödün vererek çok başarılı işlere imza attılar. Metin Erksan, benim ilk öğretmenim aslında. Yeteneğimi keşfeden kişi. Duyduğumdan beri yüreğim yanıyor.

Fatma Girik: O da mı gitti?

Eyvah! O da mı gitti? Türk sinemasına hayatını adayanlar bir bir gidiyor. Değerleri bilindi mi bilmiyorum. Ama onlar sinemamızı çok sevdiler. Sinemaya hayatlarını adadılar. Eminim eski ve yeni jenerasyon oyuncular Atıf Yılmaz, Halit Refiğ, Ömer Lütfi Akad ve Metin Erksan’ı hiç unutmayacaklar, unutmamalıdırlar.

Türker İnanoğlu: Kendine has tarzı vardı

Ulusal sinemamızın en önemli isimleri bir bir aramızdan ayrılıyor. Atıf Yılmaz, Ömer Lütfi Akad, Halit Refiğ, şimdi de Metin Erksan. Bir tek Memduh Ün kaldı. Hepsi değerli insanlardı. Metin Erksan çok değerli, başarılı bir yönetmendi. Kendine has bir tarzı vardı. Çok üzgünüz kendisini kaybettiğimiz için. 

Hürriyet