Sarı-lacivertli ekip Deniz ile öne geçti, Edu farkı ikiye yükseltti. Bilica"nın muhteşem frikiğine Deivid"ten cevap gecikmedi

Kupadaki Fenerbahçe-Sivasspor kapışması, bir önceki lig maçına göre daha sakin, daha temkinli oynanıyordu. İkisi de savunmada pür dikkat kesilmişti. Öncelik, belli ki iki teknik adam için de “gol yememekti”. Ama Sivas buna 66 dakika dayanabildi. Deniz"e teslim oldu.
Baştaki düzeni bozan Alex"in ilk yarıya damga vuran üç icraatı oluyordu. Yani onu izlerken, “Bunu eleştirsen koşmuyor diye, insan taş kesilir inanki” diyerek bu yarının özetini Alex üzerinden çıkaralım.
Maçın 19. dakikası; Alex, taç atışını Semih"e gönderiyordu, Semih de “taçtan ofsayt olmaz” kuralının avantajı ile kaleci Petkoviç ile karşı karşıya kalıyor, vuruyor, golü atamıyor, ama rakibi Petkoviç"i yaralıyordu.
Carlos"un 21. dakikada ceza sahası içindeki pas rotası elbette Alex oluyordu. Alex, alır almaz sırtını dönüp öyle bir pas yaratıyordu ki, o an o ceza sahası içinde olan herkes yaradana sığınıyordu. Arka direkte bu pastan gelen topla buluşan Deivid de şaşkınlığından olsa gerek, topu Petkoviç"e çarptırıyordu.
Bununla da kalmayan Alex, klasik serbest atışlarından birisinde (29. dakikada) topu direğe çarptıracak kadar gole yaklaşıyordu. Boş durumdayken, önüne direkten gelen bu topu ise o alanın yabancısı Deniz abanarak tribünlere gönderiyordu.
Oyun sürekli Fenerbahçe"nin taktik becerisi, ya da beceriksizliği üzerine yapılandırılan bir senaryo gibi sürükleniyordu.
Orta alanın o ana kadar her hareketi ile kahkaha koparan oyuncusu Deniz"in, bir ara nereden geldiği belli olmayan ilham ile oyunu zorlaması ve golü atması, dün gecenin belki de en garip haliydi. 66. dakikada Deniz, az önce hazırlığını da yaptığı üzere çalımlarla önünü boşaltıp golü atıyordu: 1-0
Aslında bu durumu yaratan Aragones"in olur olmaz eleştirilen “55. dakika değişikliklerinde” gizliydi. Güiza"nın oyuna girmesi ile Fenerbahçe tam bir hücum makinası oluyor, 4-3-3"e dönüyor, oyunu daha çok zorlamaya başlıyordu. Ve bu baskı golü getiriyordu.
75. dakikada Alex, korneri bildik biçimde kullanıyor, Deivid"in kafası terse, Daniel Güiza"ya gidiyordu. İspanyol, kafa ile kale içine dolduruyor, Edu"nun çizgi üzerindeki son hamlesi golü yapıyordu: 2-0
Sivasspor"un golü gerçekten bir vuruş harikasıydı. 30 metreden, kaleyi karşıdan kınına alan Bilica, müthiş bir güçle vurup, topu Fenerbahçe kalesinin doksanına asıyordu: 2-1
Üçüncü golü 84. dakikada buluyordu Fenerbahçe. Deivid, Güiza"yı sağdan indirip, kendi de pozisyon alıyor, İspanyol"un gönderdiği pası, kale önünde gol yapıyordu: 3-1.

Kupada boşu yok
Fenerbahçe, kupadaki grup maçlarında A.Gücü ve Tokatspor"u 1-0, Bursaspor"u 2-0, Eskişehirspor"u 3-0, çeyrek finalde karşılaştığı Bursa"yı ilk maçta 1-0, 2.maçta 3-1, yarı final ilk maçında da Sivas"ı 3-1 yendi ve tüm maçlarını kazanmış oldu. F.Bahçe 7 maçta 2 gol yerken rakiplerine 14 gol attı. Sivas ise bu sezon kupada ilk kez yenilgiyle tanıştı.

MAÇIN RÖNTGENİ
DENİZ
Tartışılan futbol stili, pas kekemeliği, Aragones"in onu listelerden silmesine karşın dün üzerine düşen görevi yapıp oyunun şeklini değiştiren oyuncu oldu. Sıfır sıfıra kitlenmiş maçı tamamen kendi çabası ile attığı golle Fenerbahçe tarafına çevirdi. Bu gol, hem ona kikir kikir gülenlerin suratını kızarttı hem de maçı domine etti.

35. dakika
Murat Erdoğan"ın kaçırdığı gol, oyunun Fenerbahçe aleyhine dönmesini engelledi. O an, önüne düşen topu filelere gönderemeyen Murat, bu hoyratlığı ile maçı kendi takımını lehine çevirmeyi başaramadı. Fenerbahçe Sivasspor"un golden gayri tek tehlikeli bu atağını geçiştirmenin hırsı ile oynadı. Maçı kazandı.

MİLLİYET