Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, kamu çalışanlarının maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde ödenmesine ilişkin, ''Bu bir müjde değil, sıkıntıyla geçirilecek ayın kara habercisi'' diye konuştu.

Erözgün, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu kurumlarında çalışan memur, sözleşmeli personel, işçi ve diğer personelin 15 Kasımda alacakları maaşlarının, 12 Kasım günü verileceğine dair açıklamasının yazılı ve görsel medyaya ''müjde'' şeklinde yansıdığını ifade etti.

Çalışanların bayram öncesi alacakları maaşlarıyla bayramı para sıkıntısı olmadan geçireceklerini vurgulayan Erözgün, ''Ama acı bir gerçek var; bayram sonu maaşlar bitecek, ay sonuna kadar memurlar belki de ekmek almaya para bulamayacaklar'' ifadelerini kullandı.

Sendikaların çalışanların maaşların bayramdan önce ödenmesi konusunda bir talepte bulunmadığını, hükümetin bu uygulamayı bayramda piyasaları canlandırmak için seçtiğini iddia eden Erözgün, çalışanlara bütçelerini zorlamamaları uyarısında bulunarak, ''Bütçelerinizi 34 günlük yapın, giderek borç batağına itilerek onurlarınızın biraz daha kırılmasına fırsat vermeyin ve önümüze sunulan bu kara tabloyu tökezlemeden mağdur olmadan geçmek için yine zoru başararak direnelim'' değerlendirmesinde bulundu.

Okay Erözgün, siyasi iradenin çalışanlarına bayramı parasız geçirtmemek için maaşları erken ödemek yerine bayram ikramiyesi vermesi gerektiğini de belirtti.

A.A.