Erken boşalma sorunu birçok erkekte yaşanan bazen psikolojik nedenlere bağlı olarak bazen de biyolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir çeşit cinsel sağlık sorunudur. Bireylerin cinsel ilişki sırasında tam doyuma ulaşmaları cinselliğin ve beraberliğin ilerleyen safhaları için çok önemlidir. 
 
Bu noktada erkeğin kadın henüz doyum noktasına ulaşmadan boşalması ve bunun her ilişkide gerçekleşmesi hem ilişkinin hem de günlük yaşamın sorunlarla dolmasına sebebiyet verebilmektedir. Günümüzde psikolojik tedaviler ve tıbbi tedavilerin yanında bitkisel olarak alternatif tıp yöntemlerinden de faydalanılmakta ve erken boşalmaya çözüm aranmaktadır.
 
Psikolojik manada erken boşalma sorunu yaşayan bireylerde de etkili olmaya başlayan bitkisel sağlık çözümleri kendisine güvenildiğinde kısa vadede ilişkinizde oldukça etkili bir şekilde hissedilecektir. Laboratuarlarda yapılan ilaçlarla aynı özellikleri gösteren bitkisel çözümler sayesinde kişinin erkeklik organı ilişki sırasında daha fazla kendisine hâkim olabilmekte ve zevk alma duyusunu daha uzun süre tadabilmektedir. 
 
Bitkisel ürünlerde genel manada amaçlanan olay seks sırasında penisin uyuşturulması ve buna bağlı olarak gelen darbelerle alacağı zevkin bir miktar uzatılması olayıdır. Yani erkeklik organı ereksiyon halinde iken dışarıdan gelen etkilere biraz geç cevap vermekte ve buna bağlı olarak ilişkinin süresi uzayabilmektedir. Bitkisel ürünleri kullananların aşırıya kaçmamaları ve bir doktor kontrolünde yakın zamanda soruna komple bir çözüm bulmaları önemli bir ayrıntıdır.