2000 kişi ile yapılan araştırmanın sonucuna göre mobil internet kullanıcılarının sayısında bir önceki seneye göre %69’luk bir artış var. Fakat buna rağmen kullanıcılaıin %58’i mobil internet hizmetinin pahalı olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların %70’i günde en az bir kere telefonlarından internete bağlanırken, %50’si de 2-3 saatte bir internete eriştiklerini dile getirmişler.

Sosyal ağ siteleri mobil internet kullanımını tetikleyen nedenlerin başında geliyor. Kullanıcıların %38’i bu yönde düşüncelerini dile getirirken sadece bayanların kullanımı tarafından bakıldığında ise bu oran %49’a çıkıyor. E-postalarını kontrol etmek için mobil interneti tercih edenlerin oranı %26, haberlere göz atmak için internete erişenlerin oranı %14, trafik ve seyahat güzergahı gibi konular hakkındabilgi sahibi olmak için mobil internete başvuranların oranı ise %6.

Mobil internetin kullanım yeri ile ilgili degişik bilgiler de şu şekilde; erkeklerin %50’si tuvalette bile mobil internet kullandıklarını dile getirirken, kadınların %72’si de yataktayken mobil üzerinden internete eriştiklerini açıklamışlar. Arkadaşlık, eğlence ve yeni bir ilişki yaşamak açısından değerlendirildiğinde ise kullanıcıların %64’ü hiç bir amaç gözetmeksizin eğlence için internette gezinirken yeni bir partner bulmak için mobil interneti tercih edenlerin oranı ise %11.


mynet