Biz moda tutkunu kadınları "ayakkabı arkadaşı" yapan, kırmızı tabanlı seksi ayakkabıların tasarımcısı Christian Louboutin"e her kadın gibi ben de teşekkür borçluyum. Ne de olsa isminim arkasına taşıyan Fransız tasarımcı, kadınların kendilerini daha iyi, daha güzel hissetmesi için çalışıyor. O, kadınların kendilerini ayakkabılarıyla ifade ettiklerine inanıyor. Reklam yapmasa da moda dergileri ve ünlülerin ayaklarını süsleyen kırmızı tabanlar bütün dünyada kadınların ayaklarında. Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Demi Moore,Madonna, Dita Von Teese ve Gwyneth Paltrow bu markadan vazgeçemeyen ünlü isimlerden sadece birkaçı. Markanın yaratıcısı Christian Louboutin"in ayakkabılara olan aşkı, gençlik yıllarında annesi ve üç kız kardeşiyle Paris"te gittiği bir müzede Asya ve Afrika el sanatıyla tasarlanmış yüksek topuklu kırmızı bir ayakkabı görmesiyle başlamış. O günden sonra da hep yüksek topuklu ayakkabılar çizmeye başlamış.
45 yaşında olan Louboutin, 18 yaşından itibaren Charles Jordan, Yves Saint Laurent ve Roger Vivien gibi büyük modaevleriyle çalıştıktan sonra 1991'de Paris'temağaza açmış. İlk müşterisi de Monaco Prensesi Caroline olmuş. Bugün 150 milyon dolarlık cirosu olan markanın, başta Paris, New York, Londra, Moskova ve Los Angeles"ta olmak üzere toplam onüç butiği var.

UZUN BACAKLAR
“Kadınları daha seksi ve güzel göstermek amacım. Bacaklarını
olabildiğince uzun göstermeye çalışıyorum”.

KIRMIZI TABAN
“Bir kadın sizden uzaklaşırken hareket tarzına, yürüyüşüne ve ayakkabısına bakarsınız. Ayakkabısının altı kırmızı olduğu için de hiç unutmazsınız. O taban erkeklerin hafızasında yer eder”.

İLHAMKAYNAĞI
“İlham kaynağım moda olmuyor. Fakat sanattan, bahçemdeki herhangi bir şeyden ya da konuştuğum bir konudan ilham alabiliyorum”.

KENDİNEGÜVEN
“Öncelikle kendinize güvenin. Ne istediğiniz ve nasıl iyi göründüğünüzü bildiğiniz konusunda inancınız olsun”.

KLASİKMODEL
“Tek bir çift alacaksanız, klasik, bileğinizi boşta bırakan ve doğal renkte bir ayakkabı alın”.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

ERKEN İŞBAŞI: Dört kız kardeşi olan Louboutin"in babası yetenekli bir marangozmuş. Kendisi 16 yaşında okulu terk ederek Charles Jourdan"nın ayakkabı fabrikasında çırak olabilmek için Fransız ayakkabı sektörünün merkezine Romanssur-Isere"ye taşınmış.

BELİRGİN TABAN: Louboutin"in markasının belirgin özelliği olan kırmızı taban başlangıçlarda belli belirsizken daha sonra Louboutin ayakkabı dizayn ettiği bir gün asistanının tırnaklarına kırmızı oje sürdüğünü görünce bundan esinlenerek tümayakkabı tabanlarını kırmızıya boyamaya karar vermiş.

DURUŞ VE ORANTI: Louboutin 17 yaşında Paris"teki Folies Bergere adlı ünlü kabare şovunun kulisinde çırak olarak başlamış. “Kızlar merdivenlerden inip çıkarken ayakkabılarına bakmıyordu bile” diyen Louboutin, ayakkabının duruş ve orantı açısından çok önemli olduğunu öğrenmiş.