Halinden oldukça memnun olan ve kendisini hizmete adadığını belirten bayan muhtarın çalışmalarından halk da memnun. "Düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı" gibi herkesin derdine koşan Muhtar Seçil Şimşek, beldede yaşanan sel felaketinin ardından başarılı çalışmaları ile herkesin takdirini topladı.
Bayanların, bir çok işte olduğu gibi yönetimde de başarılı olabileceğini gösterdiğini belirten Muhtar Seçil Şimşek, “İlk başlarda yadırgansak da kısa zaman içinde halk benimsedi. Kararları alırken hem yönetici hem de anne gibi davranıyorum. Nüfusun yarsısından fazlasını bayanların oluşturduğu ülkemizde, hanım ve annelik özelliğimizi de kullanarak aslında yerel yönetimlerde daha başarılı oluyoruz. Hanımlar detaylara daha çok dikkat edebiliyor” dedi.
Zamanının büyük çoğunluğunu mahalle halkına ve muhtarlık görevine ayıran 34 yaşındaki bir çocuk annesi Seçil Şimşek hem annelik hem de muhtarlığın aslında kolay bir görev olmadığını söyledi. Özellikle mahallesinde yaşanan sel felaketinin ardından evindeki işleri bile pek takip edemediğini belirten bayan muhtar 2009"da seçildiği muhtarlığın hayatındaki yerinin öncelikli olduğunu söyledi. Bağarası Beldesinde yaşanan sel felaketinde mahallesinden birçok kişinin zarar gördüğünü ve bu zararların karşılanması için çaba harcadığını ifade eden genç muhtar vatandaşların hayır duasının kendisini daha da kamçıladığını belirtti.
Bin 600 kişinin yaşadığı mahallenin sorunlarıyla tek tek ilgilenen Muhtar Seçil Şimşek, “Mahalle muhtarlığını etrafımdaki insanların tavsiyesi üzerine aday oldum. Çevremdekiler bana çok girişken olduğumu söylüyor. Mahalle sakinlerimde bana seçimlerde destek verince 2009 yılında muhtar oldum. Şimdi mahalle sakinlerinin bana verdiği destekle seçildiğim muhtarlığı layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Mahallemde yaşayan birçok yaşlı vatandaşımız var. Zaman zaman kendilerine ziyaret edip, ihtiyaçları olup olmadığını soruyorum. Kendi boyumu aşmayacak sorunları muhtarlık olarak çözmeye çalışıyoruz. Beni aşan konularda belediyeden, kaymakamlıktan yardım istiyorum. Aslında insanlara en önemli hizmet güler yüz. Ben de öncelikle vatandaşlarımıza güler yüzümü göstermeye çalışıyorum” dedi.
“ MUHTARIMIZA BELEDİYE REİSİ YAPACAZ”
Mahalle muhtarlarından oldukça memnun olduklarını belirten Kemalpaşa Mahallesi sakinlerinden Niyazi Tuna ve gelini Emine Tuna, “Muhtarımızdan Allah razı olsun. Her türlü sorunumuzda yanımızda oluyor. Bizim halledemediğimiz birçok sorunumuzu çözüp bizleri sevindiriyor. Zaman zaman evlerimize kadar gelir. Halimizi hatırımızı sorar. Biz muhtarımızı bir dahaki seçimlerde belediye reisi yapacağız” diyerek muhtarlarından duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.