Çağın hastalığı şişmanlık, artık erkeklerin de problemi.

Pek çok erkek özellikle evlendikten sonra şişmanlıyor. Karın ve bel bölgesini tehdit eden kilo sorunu karşısında onlar da çözümü estetik cerrahide arıyor. Harika sonuçlar alınan ameliyatsız liposuctıon MLS yöntemi erkeklerin de tercihi.

Şişmanlığın tanımı artık farklı bir biçimde yapılıyor. Eğer bir erkekte bel kalınlığı 102 cm ve üzerindeyse tehlike sinyalleri çalmaya başlıyor.

Türkiye'de estetik cerrahinin kapısını çalan erkekler hızla artıyor. Türk erkeğinin en sık yaptırdığı estetik operasyonların başında burun estetiği ikinci ise yağ aldırma geliyor.

MLS (Morpho Lipo Sculpture), istenmeyen yağlardan kurtulmakta tıbbın geldiği en yeni ve etkileyici tedavi metodu olarak biliniyor.

ALTERNATİFSİZ YÖNTEM

Tüm dünyada alternatifsiz bir sistem olan MLS kalıcı başarısıyla hastada yüksek memnuniyet sağlıyor. Doğan Cerrahi Tıp Merkezi Estetik Biriminden Dr. Saliha Güneri ile ameliyatsız, ağrısız, bölgesel fazlalıklardan kurtulmanın kalıcı yöntemi olan bu sistemle, erkeklerdeki bölgesel yağlanmayı ve tedavisini konuştuk.

-Bölgesel yağlanma nedir, nasıl oluşur?

Bölgesel yağlanma genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak oluşur. Kilo alıp verme,beslenme şekilleri, (özellikle erkeklerde evlilik sonrasında düzenli bir hayata geçişin verdiği beslenme alışkanlıkları da etkili oluyor) bazen de hastalık dönemlerinden sonra oluşan bölgesel fazlalıklar olabildiği gibi tamamen genetik yapımıza bağlı olan kilo ile bağlantısı olmayan bölgesel yağlanmalarda olabilir. Tıpkı kadınlarda menopoz sonrasında oluşan karın bölgesindeki yağlanma gibi, erkeklerdeki bölgesel yağlanmanın da temel sebebi hormonaldir.

Bölgesel yağlanmanın kilo vermekle giderilmesi mümkün mü?

Eğer kişinin kilo fazlası varsa kilo vermekle sorunların bir kısmından kurtulmak mümkün olacaktır ancak sürekli kilo alıp veren yada fazla miktarda kilo vermiş kişilerde mutlaka bölgesel olarak sorunlu bölgeler kalacaktır.Ayrıca genetik olarak var olan yağlanmalar kilo vermekle giderilemez zaten bu kişilerin bir kısmında kilo problemi yoktur.

Bölgesel yağlanma durumunda neler yapılabilir?

Öncelikle kişinin sağlık durumunu sorgulayıp, genel muayenesini yapıyoruz, daha sonra eğer gerekiyorsa kilo vermesi için gerekli prosedürü uygulamaya başlıyoruz. Şu anda bir teknoloji harikası olan ameliyatsız liposuctıon olarak adlandırılan MLS yöntemi ile harika sonuçlar almaktayız.

MLS (MorphoLıpoSculpture) yöntemi nasıl bir uygulama?

MLS öncelikle tamamen kişiye özel uygulamalar içeren bir sistem. 3 adet makinadan oluşan 3 basamaklı bir sistem olup yağların tamamen ve kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan ve kişinin ihtiyacı olabilecek tüm uygulamaları içeren bir sistemdir.

Kalıcılık ile ne kastediyorsunuz?

MLS uygulaması yaptığımız hastalarımızda en az 5 yıl süre ile aynı bölgeden yağlanma olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

MLS nasıl bir uygulama?

Önce analiz cihazı ile kişinin ihtiyacı olan protokolü belirliyoruz. Burada tek kriter kişidir. Dolayısı ile kişiye özel uygulamanın avantajını hem biz uygulayıcı olarak hem de yöntemi uyguladığımız kişi sonuçlar açısından yaşar. Çünkü kilo sorunları nedeni ile bölgesel yağlanma yaşayan kişi ile genetik olarak bu problemi yaşayan kişi ve hatta doğum sonrası bölgesel yağlanması olan arasında ihtyaç duyulan uygulamalar ve seans sayıları arasında fark olacaktır.

Acı veriyor mu uygulama?

Hayır kişi herhangi bir şey hissetmez çünkü hazırlanan serum karışımında lokal anestezik mevcuttur. Böylece hiçbir acı duymadan şlem tamamlanabilir. Hiçbir diyete spora ve kişisel çabalara cevap vermeyen genetik yağlanmalarda bile sonuç alınmaktadır.

bugün