13 yıldır Şansal Büyüka ile birlikte 'Maraton' programını yapan Erman Toroğlu 'Biz Şansal'la sanıldığı gibi her an beraber değiliz. Evli olsaydık çoktan boşanmıştık.'

Günaydın'ın haberine göre; Yüksel Aytuğ'un sunduğu 'Medyatik' programına gelmiş geçmiş en medyatik futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Türk spor alfabesinin büyük A'sı, 'Maraton' programının yaratıcısı Şansal Büyüka ve 'tak takıştır yap yapıştır' programlarının bir numaralı ismi, ünlü oyuncu Derya Baykal konuk oldu.

HER AN BİRLİKTE DEĞİLİZ
13 yıldır Şansal Büyüka ile 'Maraton' programını sunan Toroğlu, her zamanki gibi sivri açıklamalar yaptı: "Şansal'la evli olsaydık şimdiye çoktan boşanırdık. İkimiz de işimizi yapıyoruz. Şansal'ın işi başından aşkın. Biz zannedildiği gibi her dakika beraber değiliz. Programdan programa bir araya geliyoruz."

SÖZLERİM AKILDA KALSIN
Toroğlu, Aytuğ'un "Kelimeleri eğmeden bükmeden anlatıyorsunuz. Bunu yaparken de bazen cinsellikle ilgili örneklere başvuruyorsunuz. Dikkat çekici olsun diye mi?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: "İnsanların aklında kalması için böyle konuşmak lazım. Normal anlatsam kimse anlamaz."

HAKEMLER ÇOK GICIKTI
Hakemlere 'gıcık' olduğu için hakem olduğunu açıklayan Toroğlu şöyle konuştu: "9 sene hakemlik yaptım, 5 senesi FIFA hakemliği. Hakem camiasından 'illallah' dediğim için hakem oldum. Hakemlik yaparken, o camia çok kötüydü." Programın ilerleyen dakikalarında Yüksel Aytuğ, "Spor yorumlarınızı beğenmeyenlerin ağzında hep bir 'kabzımal' lafı dolaşıyor. Nasıl karşılıyorsunuz bu sözleri?" diye sordu. Toroğlu şöyle yanıt verdi:

NERDE TRAK ORADA BIRAK
"Bunlar çok doğal şeyler. Aslında böyle konuşmaları güzel! Eleştiriler beni hep ayakta tuttu. Önemli olan benim ne yaptığım. Gerisi bir kulağımdan girer diğer kulağımdan çıkar. Ben işimi yaparım. Benim prensibim, nerde trak orada bırak..."

ERKEKLER GERİ ZEKALIDIR
Bir röportajında 'Kadınlar çapkın, ben değilim" diyen Toroğlu, bu konuda da "Erkekler geri zekalı. Karar veren kadındır. Finalde kadının karar verdiği bir konuda erkek nasıl çapkınlık yapabilir!" yorumunu yaptı.

MAÇI NASIL İPTAL ETTİ?
Toroğlu, Turgut Özal'ın öldüğü gün maçı nasıl iptal ettiğini de şu sözlerle anlattı: "Hakemlik yaptığım dönemde BJK-Bursaspor maçının oynanacağı gün, Turgut Özal hastanedeydi. Maçtan önce doktoru durumun ağır olduğunu söyledi. Maça çıktım, futbolculara 'Çocuklar yavaştan alın, maç tatil edilebilir' dedim. Şenes Ezik ile telefonla konuştuktan sonra maçı tatil ettim."

Vatan