Radyo ve Televizyon Üst Kurulu"nun (RTÜK) "Alo Şikáyet Hattı", bugünlerde, "Dekolteli kadınlardan rahatsız olan" erkekler tarafından hiç boş bırakılmıyor. Reklamlar, dizi filmler ve programlarda dekolte kıyafetler giyen kadınlardan, öpüşme sahnelerinden rahatsız olan erkekler, "Kaldırın bu görüntüleri" diyorlar.


Şikáyet edilen görüntüler arasında, geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden Aysel Gürel ile birlikte Pepsi Max reklamında rol alan Aysun Kayacı da bulunuyor. Kayacı"nın, reklamdaki öpüşme sahnesi, "Türk ahlak yapısına uygun" bulunmuyor.

RTÜK hattına, çoğunlukla erkeklerin yaptığı şikáyetlerden bazıları şöyle:

Aysun Kayacı"nın Pepsi reklamlarındaki müstehcen görüntülerinden dolayı şikáyetçiyim. Genel ahlak kurallarına uymayan, çocuklarımızı olumsuz etkileyen bu reklam hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum. İki kadın, polis kılığına girmiş ve polisleri aşağılıyor. Türk kültürüne uymayan reklamın yayından kaldırılmasını istiyorum. Ailece izlenecek bir reklam değil.

Sunucu bayanların göğüs dekoltelerinden ve Yataş reklamındaki müstehcen görüntülerden rahatsızım.

Coteks Ped reklamında cümle içerisinde devrim yarattı deniyor. Yaratmak Allah"a mahsustur. Dine aykırı reklam yapıyorlar.

Cemil İpekçi"nin reklamından rahatsızlık duyuyorum. Bu insanın hiçbir kanalda yayına çıkmasını istemiyorum. (Hürriyet)