Back Up Genel Müdürü Pınar Massena, “Bayanlar, popüler dizilerin oyuncularının kıyafetleriyle ilgili sorular için daha sıklıkla ararken, erkekler futbol ve bedelle askerlikle ilgili sorular için arayabiliyor” dedi.

Kadınlar dizi oyuncularının kıyafetlerini, erkekler askerlik ve futbolu Back-Up"a soruyor

BOYNER Holding tarafından 2003 yılında kurulan Back-Up, hizmetlerinin yurtdışı devamlılığını sağlayacak. Önümüzdeki dönemlerde yurtdışı seyahatleri yoğun olan ve üst segment gruplara yönelik özel ve pratik paketler oluşturarak hizmetlerinin yurtdışında devamlılığını sağlayacak çalışmaları geliştiren Back-Up, Travelers Back-Up Paketi"nin satışına başlayacak.

Back-Up Genel Müdürü Pınar Massena, Back-Up"un 200 bin üyesinin karşılaştığı her soru ve soruna 7 gün 24 saat çözüm sunduğunu, üyelerin, yol durumundan adres bilgisine, sinema seanslarından restoran rezervasyonuna, veteriner danışmanlığından özel şoför hizmetine, fatura ödemeden kuru temizleme hizmetine kadar her konuda hizmet alabildiklerini belirtti. Massena, “2010 başından bu yana üyelerimize 151 bin 526 bilgilendirme hizmeti verdik, 22 bin 116 civarında organizasyon yaptık. Bu hizmetlerin içinde 2 bin 875 eve doktor hizmeti, 1.178 sinema, 12 bin 84 uçak bileti, 882 otel rezervasyonu, 4 bin 436 adet yol yardımı, 640 ambulans hizmeti gibi hizmetler yer alıyor” dedi. Massena, bayanların alışveriş merkezleri ve mağazalar, popüler dizilerin oyuncularının kıyafetiyle ilgili sorular için ararken; erkeklerin trafik ve yol durumu, arabalar, futbol ve bedelli askerlik ile ilgili sorular için aradıklarına işaret etti. Back-Up olarak 2010"u yüzde 20"ye yakın büyüme ve 50 milyon lira ciro ile kapatacaklarını ifade eden Massena, 2011"de yüzde 30 büyüme planladıklarını anlattı.

Matematik problemi için bile arayan var

PINAR Massena, “Matematik problemini çözemeyen, bulmaca çözerken takılan, çilingir hizmeti almak isteyen, rezervasyon yaptırmak isteyen üyelerimiz bizi arayabiliyor” değerlendirmesini yaptı. Üyelik fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Massena, “Bilgilendirme hizmeti yüzde 74 ile en çok alınan hizmet. Hizmet paketlerimizin yıllık üyelik bedeli 12 aya bölünüyor. Farklı paketlerimiz aylık 25 lira ile 115 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

İşTcell ve LOGO kurumsal müşteri için işbirliği yaptı

İŞTCELL ve yazılım şirketi LOGO, kurumsal müşterilere yönelik işbirliğine gitti. Turkcell"den yapılan yazılı açıklamaya göre, İşTcell-LOGO işbirliği çerçevesinde ilk etapta İşTcell"in Online Turkcell Fatura Aktarım, Mobil İmza, SMS ile Onay, Mobil Bilgi/Anket, Mobil Eğitim, Ekip Mobil, Toplu Mesajlaşma çözümleri, LOGO"nun Eylül ayında pazara sunduğu Go Plus, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerine entegre edildi. LOGO kullanıcıları ürün panelindeki İşTcell ikonuna tıklayıp başvuru formunu doldurarak, İşTcell çözümlerinden yararlanabilecek.

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, 170 bin firmada 1 milyon 200 bin kişi tarafından kullanılan LOGO uygulama yazılımlarının ticari hayata sunduğu katkıları İşTcell çözümleriyle zenginleştireceklerini kaydetti.

LOGO Yazılım İcra Kurulu Başkanı Ali Güven de”Bu işbirliği ile bir nevi LOGO ürünleri içerisinde Turkcell çözüm merkezi açılmış oldu” değerlendirmesini yaptı.