ABD"deki New Hampshire Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı bir çalışmaya göre, evlilik dışı ilişki yaşamaya eğilimli erkekler 55 yaşından önce bunu gerçekleştiriyor. Eşlerini aldatan kadınlar ise böyle bir ilişkiyi 45"inden önce yaşıyor.

ABD çapındaki verilerin incelendiği çalışmada, kadın ve erkek arasındaki farklı sadakatsızlık yaşının çocuk sahibi olma içgüdüsünden kaynaklandığı belirtildi. Buna göre erkeğin ilişkide üremeye yönelik yarar gözetmesi kadına göre daha ileri yaşlara kadar sürüyor. Erkeğin sadakatsızlık eğilimi kadına göre yüzde 7 oranında daha güçlü olarak belirlenirken kadın ise evlilik dışı ilişkide maliyet hesabı yapıyor.

Kadın yeni partnerinin düzenli gelirini, eğitimini ve babalık yeteneklerini göz önünde bulunduruyor. Buna karşılık erkeğin bunları dert etmediği görülüyor. Zeka düzeyinin de sadakatsızlıkta etken olduğu belirlendi. Yüksek sınıftan kadınların orta ya da aşağı sınıftakilere göre evlilik dışı ilişkiye girme ihtimali yüzde 8 daha fazla bulunurken erkeklerde sosyal statü açısından bir fark saptanmadı.

Üniversite mezunu erkeklerin karılarına sadık kalma ihtimalinin ötekilere göre yüzde 3 daha yüksek olduğu belirlendi.