Germencik"te oturan, üçü kız, dört çocuk sahibi Güllü-Şerafettin Can"ın geçen cuma günü Aydın Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi"nde bir bebekleri dünyaya geldi.

Güllü Can"a verilen üç ayrı doğum raporunda bebeğin erkek olarak yazıldığı iddia edildi.

Çift sağlıklı erkek çocukları olduğu için sevinirken, bebeğin işitme taraması raporunda cinsiyetinin "Kız" yazması şaşırttı. İddiaya göre, merak edip sorduklarında, hastane görevlileri bebeklerinin kız olduğunu söyledi. Güllü Can (30), kendilerine teslim edilen kız bebeği alarak bir gün sonra taburcu oldu. Ancak, Can çifti, durumdan kuşkulanıp, dört gün sonra tekrar hastaneye gitti. Bu kez hastanedeki görevliler, Güllü Can"ın yeşil kartında "Erkek bebek dünyaya getirdi" ibaresinin de üzerini çizip, "Kız" olarak düzeltti. Can çiftinin kuşkusu daha da arttı. Bebeklerinin karıştırılmış olmasından kuşkulandıklarını bildiren aile DNA testi istedi. Ancak, hastane bunu kabul etmedi. Bunun üzerine Can çifti, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hala şaşkınlık içinde olduğunu belirten Güllü Can, "Ne yapacağımızı şaşırdık. Bebeğin ne kimliğini çıkartabildik. Ne de bir isim bulabildik. Hala şüphe içerisindeyiz" dedi.

Bizim evladımız

Şerafettin Can (41) ise, hastanenin yaptığının affedilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi: "Bebeğin cinsiyetinin ne olduğu önemli değil. Sağlıklı olması yeterli. Kız da, erkek de olsa evladımız. Ancak, yine de bebeğin kendimizin olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Bizim olmasa bile bebeği sokağa atacak değiliz. Zaten, gözümüz gibi de bakıyoruz. Ancak, DNA testi yapılırsa içimiz rahat edecek. Hakkımızı yasal yollardan aramak için, hastanenin verdiği tüm raporları delil olarak sunup, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şayet, bebeğin bizim olmadığını öğrenirsek, ailesini bulup, teslim edeceğiz."