Doktor da "Hemşireler şu an yemekte, 10 dakika bekleyin" dedi. Kardeşler, kadın bilgi işlem memurunu gösterip, "O yapsın" dedi. Doktor, "Kendisi sağlık görevlisi değil, yapamaz" deyince dayak yedi.

DOKTORU ZOR KURTARDILAR

Erzurum'un Horasan ilçesinde oturan H.K. adlı kadın, 15 Nisan'da karın ağrısı şikâyeti ile oğulları Cevdet, Serkan ve Erdal Kars tarafından hastaneye götürüldü. Acil servis sorumlusu doktor Cemil Kürkçü (27), hastayı kontrol ettikten sonra ağrı kesici iğne yapılmasını istedi. O an acilde olan erkek sağlık görevlisi iğne yapmak için hazırlanırken, H.K.'nin oğulları annelerine hemşirenin iğne yapmasını istedi. Bu talep üzerine Kürkçü, "Hemşireler öğle tatilinde. 10 dakika bekleyin, hemşire iğne yapsın" dedi. Cevdet Kars bunun üzerine kadın bilgi işlem memurunu gösterip, "O yapsın" dedi. Doktor Kürkçü, "O arkadaş sağlık görevlisi değil. İğne yapma yetkisi yok" dedi. İddiaya göre Cevdet Kars ve kardeşleri doktoru yumrukladı. Yaralanan doktoru diğer sağlık çalışanları ve hasta yakınları kurtardı.

7 GÜNLÜK RAPOR ALDI

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan doktor Kürkçü'ye, 7 gün 'iş göremez' raporu verildi. Şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlılar "görevli memura görevi başında saldırı" suçundan ifadelerinin alındığı Horasan Cumhuriyet Savcılığı'nda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Doktoru döven zanlıların serbest bırakılması, başta hastane personeli olmak üzere herkesin tepkisini çekti. Şiddet mağduru doktor, rapor aldıktan sonra memleketi Yozgat'a gitti. Doktorun 3 yıldır hastanede çalıştığı öğrenildi. Saldırı ise hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Cevdet Kars'ın yumruk attığı doktor hastane görevlileri tarafından uzaklaştırılırken, diğer iki kardeşin yeniden saldırıp doktoru feci şekilde dövdüğü görülüyor.