Araf Zamanı' dizisinin 'Ahu'su Lale Cangal bir koltuğunda iki karpuz taşıyanlardan. Oyunculuğunun yanı sıra Borusan Filarmoni Orkestrası'nda keman çalan Cangal, setle orkestra arasında mekik dokuyor.

Kendisi gibi oyuncu Cemal Hünal ile evli olan Cangal mutlu bir kadın. Eşine aşık olduğunu her fırsatta dile getiren Lale Cangal'ın özellikleri bunlarla da bitmiyor. Evinde hayvan bakan oyuncu; at biniyor, spor yapıyor... Deşarj olmak istediğinde ise poligona koşup silaha sarılıyor. Lale Cangal; Esquire dergisine kendisi hakkında merak edilenleri anlattı.

Sizi tanımlayabilecek üç kelime nedir?

Kendimi tam üç kelime ile anlatmam gerekiyorsa, en doğru tanımlar şunlar olurdu: Kemanist, vejetaryen ve oyuncu.

KORKUM AİLEMİ KAYBETMEK

Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şey nedir?

Ailemi ve sevdiklerimi kaybetmek, hayatta en korktuğum şeylerin başında geliyor.

Son zamanlarda yaşadığınız ilginç bir olayı bizimle paylaşır mısınız?

Daha geçen sabah, sırf köpeklerimle yürüyüş yapıyorum diye yaşlı bir teyze tarafından azarlandım. Neymiş efendim, zaten etrafta bir sürü köpek varmış, bir benimkiler eksikmiş. Bu olay ilginç değil de nedir?

ERKEK HIZLI DÜŞÜNMELİ

Bir erkekte en beğendiğiniz özellikler nelerdir?

Centilmen, hayvansever, kibar, sporcu, aktif, hızlı düşünen biri olması lazım. Bir de at binip kaslı da olması gerekiyor.

En son okuduğunuz kitap nedir?

Psikoloji kitaplarım, her zaman başucumdadır. Bunların dışında Stephen Hawking'in 'Büyük Tasarım' ve annemin hediyesi olan Beki İkala Erikli'nin 'Meleklerle Yaşamak' adlı kitabı son okuduğum kitaplar.

AYDA BİR AT BİNERİM

Sporla aranız nasıl? Düzenli olarak yaptığınız bir spor var mı?

Ben çocukluğumdan beri düzenli olarak spor yapıyorum. Ancak son iki yıldır pilates ve yogaya ağırlık verdim. Bu şekilde formumu koruyup fit kalmaya çalışıyorum. Ayda bir kez de ormanda at biniyorum.

Yapabileceğiniz en büyük çılgınlık ne olur? Ya da bugüne kadar yaptığınız en büyük çılgınlık nedir?

Bir süre önce ülkeyi terk etmiştim. En büyük çılgınlığım da geri dönmek oldu.

EVLENDİĞİM ADAMA HER GÜN AŞIK OLUYORUM

En son ne zaman aşık oldunuz?

Evlendiğim adama her gün daha da aşık olmak için bir neden mutlaka buluyorum. Köpeklerim Maya ve Tobi'ye de sürekli aşık oluyorum. Aşık olmak bünyemde var.

AŞIĞIM DEMESİN

Peki, hangi özelliği yüzünden bir erkekten hemen soğursun?

Daha ilk günden "Sana aşığım" derse çok büyük bir ihtimalle buz gibi soğurum o erkekten çünkü hemen elde edilen hiçbir şey kalıcı olmuyor maalesef. Bence ikili ilişkilerde bir parça sürünmek ve süründürmek lazım. Daha kıymetli oluyor.

En çok neyi görmeye dayanamazsın?

Istakoz! Hayvancağızı debelenmesin diye iki kıskacını ikiye ayırıp, canlı canlı kaynar suya atmıyorlar mı, bir de o bitmeyen çığlıklar! İşte ben bu duruma hiç dayanamıyorum.