İlkbahar-yaz sezonunda dar kalıplı jean pantolonlara yeni bir rakip geldi: Boyfriend jean. Erkek kesimi bol jeanlar hem rahat hem moda. HT Magazin-Esra Çoruh

Katie Holmes Tom Cruise'un jeani-ni giyince olan oldu! Bir kaç sezondur moda olan ve jean tutkunlarının üzerinden çıkartmadığı "s-kinny" jeanlere bir rakip geldi.

Hiç fena da olmadı. Artık bacağı ince kaim, boyu uzun kısa dinlemeden herkes skinny'le-rin içine girmeye başlamış ve bu vücudu sımsıkı saran jeanlerden bıkmaya başlamıştık! Boyfriend yani tam çevirisiyle 'erkek arkadaş' jeani çok da rahat.



BOYFRİEND JEAN TÜYOLARI

■ Öncelikle boyfriend jean tanımını bir kenara bırakın ve erkek arkadaşınızın jeanini giymektense, bu kesimde kendiniz için bir jean alın. Bu modelleırin üzerinizden düşüyor gibi durması gerektiği için bir beden daha büyük alabilirsiniz.

■ Bu model jeanlerin en popüler markalarının PRPS ve Current Elli-ot olduğunu bir yere not alın. Bu arada Katie'nin jeani Tom Cruise'un değil PRPS. Bu markanın jeanleri 300 dolardan başlıyor ve eskitmesine göre 400 dolara kadar çıkıyor.



■ Bütçenizi bu kadar zorlamak yerine, erkek mağazalarında da düz kesimli jeanleri deneyebilirsiniz. Hatta gerçek erkek kesiminin daha otantik duracağını söyleyelim.

■ Pantolonun paçasının düz bitmesine dikkat edin, bot kesimi ya da çan paçalar bu modeller için uygun değil.

■ Bu model jeanlerin paçalarını katlayarak bileğinizi gösterin. Unutmayın, ilkbahar-yaz sezonunda bu jeanler daha da kısalacak.

■ Erkeksi model bu jeani yine erkeksi bir tarzda tamamlamak yerine yüksek ökçeler ve feminen bluzlarla tamamlayın.



■ Hollyvrood yıldızlarının üzerinde bu model jeanleri yırtık pırtık gördük. Evet, siz de jeaninizin eskimesini beklemek yerine jiletle bir iki yerini kesip sonra da çamaşır makinesine atabilirsiniz. Her giydiğinizde daha da yıpranmış görünecektir.

H2