Kuşadası'nda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Erkan Yücel'in anısına Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Erkan Yücel Tiyatro Ödülü"nün ilki, tiyatro ve sinema Oyuncusu Meral Çetinkaya'ya verildi.
Kuşadası'nda 1985 yılında film çekimi sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Erkan Yücel, Kuşadası Belediyesi Vefa Projesi kapsamında doğum gününde anılırken, Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl Erkan Yücel'in doğum gününde "Erkan Yücel Tiyatro Ödülü" verilmeye başlandı. Bundan sonra her yıl gerçekleştirilip, geleneksel hale getirilmesi hedeflenen ulusal çaptaki tiyatro ödülünün bu yılki sahibi, halen "Öyle Bir Geçer Zaman ki " isimli televizyon dizisinde rol alan
ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Meral Çetinkaya oldu. Ünlü sanatçı, ödülünü Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde Erkan Yücel'i anma toplantısında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün elinden aldı.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve eşi Sebahat Altungün, tiyatro ve sinema sanatçısı Meral Çetinkaya, Erkan Yücel'in eşi Şükran ve oğlu Doğu, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, yönetmen Mesut Kara, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı etkinlikte ayrıca, yönetmen Mesut Kara'nın Erkan Yücel belgeseli de gösterildi. Törende ayrıca Türk Anneler Derneği Kuşadası Şube Başkanı Tülay Mutlu, "Erkan
Yücel Tiyatro Ödülü"nü almaya hak kazanan Meral Çetinkaya'ya kendi eliyle yaptığı bir tabloyu hediye etti.
Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, hedeflerinin Kuşadası'nı turizmin yanında bir kültür şehri haline getirmek olduğunu belirterek, "Sanata ve sanatçıya büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu alanda önemli mesafe aldık. Ulusal ve uluslararası alanda Kuşadası ile ilgili güzel işler yapan tüm sanatçı ve kişileri anarak, yaşatmak görevimizdir. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz vefa projesini devreye soktuk.
Rahmetli Erkal Yücel'i de bu kapsamda saygıyla anıyoruz. Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz ulusal çaptaki tiyatro ödülüne de seçiçi kurulumuz tarafından ünlü sanatçı Meral Çetinkaya uygun görülmüştü. Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz bu ödülü sanatçımız Meral Çetinkaya'ya sunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum " dedi.
Bu yıl ilk kez verilen 'Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Tiyatro Ödülü'nü kazanan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Meral Çetinkaya ise, "Erkan Yücel ismini taşıyan bir ödülü kazanmaktan son derece mutluyum. Erkan Yücel kaza geçirmese, Kuşadası'ndaki Sevda isimli filmde birlikte oynayacaktık. Kuşadası'nda bir tatil köyünde film çekimlerini bekliyorduk, Erkan Yücel'in kaza haberini alınca yıkıldık. Erkan Yücel'in adına gerçekleştirilen bu anma etkinliğini ve ödül törenini gerçekleştiren Kuşadası
Belediyesi'ne ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e çok teşekkür ediyorum. Bu vefa projesinin genç kuşakları örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.
Törende konuşan Erkan Yücel'in eşi Şükran Yücel, "Eşimin ölümünden 25 yıl sonra bile anılmasına öncülük eden ve bunu sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altingün'e çok teşekkür ediyorum" derken, oğlu Doğu da babasını daha önce ölüm yıldönümlerinde andığını ancak Kuşadası Belediyesi sayesinde hayatında ilk kez babasının doğum gününü kutladığını belirterek, müthiş duygular içerisinde olduğunu kaydetti.

ERKAN YÜCEL KİMDİR
Deneme Sahnesi'nden sonra yeni kurulan Ankara Sanat Tiyatrosu'na girdi. Ayak Bacak Fabrikası, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, 72. Koğuş, Pazar Gezintisi, Nafile Dünya ve Ana adlı oyunları ile tanındı. Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu'nu, sonra da Ankara Halk Tiyatrosu'nu kurarak tiyatroyu Anadolu'nun bir çok yerine götürdü. O dönemde sinemada da rol aldı. 1975'te San Remo Film Şenliği'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü alarak uluslararası alanda ödül alan ilk sinema oyuncusu oldu. Tiyatro çalışmalarına
Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu'nun ardından kurduğu Ankara Halk Tiyatrosu'nda devam etti. Ankara'da yerleşik bir sahne kurdu. Erkan Yücel, toplumcu bir sanat anlayışını savundu, köy köy dolaşarak halka gösteriler sundu. Rol aldığı "Endişe", "Bereketli Topraklar Üzerinde" ve "Hakkari'de Bir Mevsim" adlı filmler yabancı film festivallerinde sayısız ödül aldı. 8 Eylül 1985'te "Sevda" filminin çekimleri sırasında Kuşadası'nda geçirdiği tarafik kazasında hayatını kaybetti.

MERAL ÇETİNKAYA KİMDİR
1945 yılında Bursa'da doğan ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı, yıllardır tiyatro yapmakta, sinema filmlerinde oynamakta. Bizimkiler dizisindeki Ayla hanım karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Son yıllarda Gülbeyaz, Binbir gece, Mutluluk gibi yapımlarda rol almıştır. 1992'de ölen Yavuzer Çetinkaya'nın eşidir. Bizimkiler dizisinde Ayla Hanım karakteriyle başarılı bir tipleme çizmiştir. TV de yayınlanan " Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde babaanne karakterini canlandırmaktadır.