Göze son yolculuğuna bugün uğurlanacak.

Türk basınının güçlü kalemlerinden gazeteci-Yazar Ergun Göze, vefat etti. Edinilen bilgiye göre, 78 yaşındaki Ergun Göze Kadıköy'deki evinde dün rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Ergun Göze'nin cenazesi, bugün öğlen Merkez Efendi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1931 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Göze, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Çorum Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1957'de bitiren Göze, bir kaç arkadaşıyla birlikte Babıali Yayınevi'ni kurdu. Daha sonra serbest avukatlık yapmaya başlayan Ergun Göze, basın hayatına Mümtaz Turhan'ın çıkardığı 'Ölçü' dergisiyle girdi.

TERCÜMAN'IN SEMBOL İSMİ

Daha sonra kitap haline getirilen, 'Meşhurların Son Sözleri' yazıları, 1961'de Son Havadis gazetesinde yayımlandı. Göze, fıkra yazarlığına 1965'te Babıali'de Sabah gazetesinde başlayıp, 1969'da Tercüman'da devam eti. Göze'nin ismi uzun süre çalıştığı Tercüman Gazetesi ile özdeşleşti. 1988 yılında Türkiye gazetesinde fıkra yazarlığına başlayan ve iki sene devam eden Göze, TGRT'de haber yorumculuğu yaptı. Evli ve üç çocuk babası Göze, son olarak Boğaziçi Yayınları'nın editörlüğünü yapıyordu.

Gazetecilik ufkumu açtı

Ergun Göze, 'Yaşasın Hatıralar' kitabını değerlendirirken, gazetecilik ve yazı hayatının, 'bir mikrop gibi insanın içine girdi mi, bir daha çıkmayacağını" ifade etmişti. Yaptığı röportajlar dolayısıyla bir çok insanla, fikirle ve ülkeyle tanıştığını dile getiren Göze, gazeteciliğin ufkunu açtığını söylemişti./yeni şafak