Yazdığı kitaplarla Ergenekon Terör Örgütü'nü deşifre eden Gazeteci-Yazar Zihni Çakır gözaltına alındı. Çakır"ın istanbul 10. ağır ceza savcılığının talebi üzerine ifadesine başvurulmak üzere, Ankara Terörle Mücadele Ekipleri tarafından gözaltına alındığı ve İstanbul"a getirileceği öğrenildi.

AVUKATI GÖRÜŞMEYE ÇALIŞIYOR

Çakır"ın kitaplarını yayınlayan Neden Yayınlarının sahibi Necati Güç, Çakır"ın gözaltına alındığını doğrulayarak İstanbul'a getirileceğini söyledi. Güç, "Dün akşam saat 20.00-21.00 civarında gözaltına alındığını öğrendik. Niçin alındığını ise bilmiyoruz. Avukatı görüşmeye çalışıyor." dedi.

ZİHNİ ÇAKIR KİM?
Uzun yıllar Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'ne yakın Türkeli gazetesi'nde çalışan Zihni Çakır, kısa bir süre önce bu gazete ile yollarını ayırmıştı. Çakır, Ergenekon operasyonlarının başlamasının ardından yazdığı, "Ergenekon'un Çöküşü", ve "Kod Adı Darbe" isimli kitaplarını yayınlayarak dikkat çekmişti. Zihni Çakır her iki kitabında da Ergenekon terör örgütüne yönelik son derece önemli iddialarda bulunmuş ve belgeler yayınlamıştı.