Doğum gününde arayıp önce Prof.Dr. Mehmet Haberal ile görüşüp görüşmediğini soran kişinin belirttiği banka hesabına 6 bin lira yatıran Peker, polise şikayette bulundu. 

Olay, 66 yaşındaki Tümer Peker’in yaş günü olan 25 Haziran’da öğle saatlerinde meydana geldi. Tümer Peker’i cep telefonundan arayan kişi, kendisini polis memuru olarak tanıttı. İsminin ’Ali’ olduğunu söyleyen kişi, yaş gününü kutladığı Peker’e, Prof.Dr. Mehmet Haberal ile görüşüp- görüşmediğini sordu. Peker ise, "Hayır, kendisi cezaevinde, nasıl görüşeyim? Ancak seçim sürecinde kardeşi Ali Haberal ve oğlu Erkan Haberal ile ile iletişimimiz oldu" dedi. Bunun üzerine Peker, ’Ergenekon soruşturması’ kapsamında bazı kişileri yakalayabilmek için para yatırmasını isteyen kişinin söylediği banka hesabına 1500 lira nakit, 4 bin 500 lirayı ise kredi kartından avans çekmek suretiyle toplam 6 bin lira yatırdı. 

BANKA GÖREVLİLERİ ŞÜPHELENDİ 
Daha önce hiç avans çekmeyen Peker’in hesap hareketlerinden şüphelenen banka görevlileri, çalındığını düşündükleri kredi kartını kullanıma kapattı. Bu nedenle daha fazla para çekemeyen Peker, telefondaki kişinin kuyumcudan altın alıp, bunları bozdurarak parayı yatırmasını istemesi üzerine bir arkadaşının kuyumcu dükkanına gitti. Burada da kredi kartıyla işlem yapamayan Peker, pazartesi günü gittiği bankadaki görevlilerin uyarısıyla dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. 

Tümer Peker, hayatı boyunca unutamayacağı bir doğum günü yaşadığını söyledi. Kendisini arayan kişinin yanından telsiz sesleri geldiğini ve yanındaki kişiye ’Başkomiserim’ diye hitap ettiğini anlatan Peker, Mehmet Haberal adı kullanılınca hiç şüphelenmediğini söyledi. Peker, "Beni arayan kişi telefonu kesinlikle kapatmamı istemedi. 

’Ergenekon soruşturması kapsamında bazı kişileri arıyoruz. Sizin bankaya para yatırmanız gerekiyor. Karşı taraftan o parayı çekecek kişiyi takip edip yakalacağız" dedi. Mehmet Haberal konusu olunca, ’Acaba onunla ilgili bir sorun mu var?’ diye düşündüm. Ben banka emeklisiyim. Ama ATM’deki işlemleri benden iyi biliyordu. Onun yönlendirmesiyle 6 bin lirayı yatırdım" diye konuştu. 

"CUMHURBAŞKANI BİLE BİLMEZ" 
Arayan kişinin, "Bunları Cumhurbaşkanı bile bilemez, çok gizli" dediğini anlatan Peker, "Parayı yatırıp bankadan ayrılırken arabaya gittim. Park yasağı olan yere çekmişim. Trafik ekibi aracın başındaydı. Telefondaki kişi gizli olduğunu söyleyince trafik ekibine durumu anlatamadım. Bu arada telefondaki kişi, ’Ceza yazarsa yazsın, sonra savcılık tarafından bunlar size ödenecek’ dedi. Bunlar tam profesyonel olmuş. Banka kredi kartlarımı kapatmasaydı belki daha fazla para yatıracaktım. 6 bin liramız gitti" dedi. 

Peker, polisin yaptığı araştırmada parayı yatırdığı hesabın Şanlıurfa’da Salih Ağar adlı bir kişiye ait olduğunun saptandığını ancak, paranın Adıyaman’daki ATM’den çekildiğinin belirlendiğini söyledi. Polisin olayla ilgili soruturmayı sürdürdüğü belirtildi. (DHA)