'Ergenekon soruşturması' kapsamında güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda 'Aydınlık Gazetesi'nin sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin konuya ilişkin araştırması sürüyor.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul'da Ergenekon soruşturması kapsamında operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Aydınlık Gazetesi sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Sabuncu'nun mahkece verilen arama izniyle Ataşehir'de bulunan evinde arama yapılıyor. Arama yapıldığını öğrenen ve durumdan rahatsız olan Sabuncu'nun yakınları aramanın yapıldığı Öz İş Apartmanının önüne geldi. Ellerinde Sabuncu'nun sahibi olduğu Aydınlık Gazetesi'ni alıp arama yapan ekipleri protesto ederek aramaya tepki gösterdi.
 
Güvenlik güçlerinin Sabuncu'nun evinde arama yaptığı haberini alan komşu ve yakınları Mehmet Sabuncu'nun evinin önüne geldi. Toplanan yakınların içinde bulunan bir kadın "Sabah polisler baskın yapmış, kendisi evde. Ergenekon'la ilgili bir arama" diye konuştu. Sabuncu'nun evinin önünde toplanan yakınlarından oluşan topluluk merak içerisinde beklemeye başladı.
 
Sabuncu'nun gözaltına alınmasının ardından evinde arama yapıldığını öğrenen İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca'da Sabuncu'nun evine geldi. Aramalarda bulunan avukatla görüştüğünü aktaran Kuruca, avukatın kendisine verdiği bilgide Ergenekon üyeliği şeklinde bir suçlama nedeniyle arama yapıldığı bilgisini verdiğini aktardı. İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca, Sabuncu'nun gözaltına alınması ve evinde arama yapılmasını kapsayan operasyondan dolayı hükümete tepki gösterdi.
 
Ergnekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda emekli askeri hakim ile emekli binbaşı gözaltına alındı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen Ergenekon operasyonunda emekli askeri hakim B.B. ile emekli binbaşı Z.Ş.'nin de operasyon kapmsamında gözaltına alındıkları öğrenildi.
 
İstanbul'un farklı bazı noktalarında eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında emekli askeri hakim B.B. ile emekli binbaşı Z.Ş.'nin de gözaltında tutulduğu öğrenildi. 
 
Geniş kapsamlı yürütülen Ergenekon operasyonu kapsamında polis ekiplerince Tekirdağ Çorlu'da İşçi Partisi binasında da arama yapıldığı belirtildi.
 
Sabah saat 07.00 sıralarında başlayan aramanın devam ettiği aktarıldı. Konuya ilişkin güvenlik güçlerinin araştırmaları devam ediyor.