Ergenekon soruşturmasının Dink soruşturmasını da yürüten Savcı Muammer Akkaş’a verildiği öğrenildi. Özel yetkileri kaldırılan Başsavcı Vekili Fikret Seçen, genel soruşturmalardan sorumlu başsavcı vekilli oldu.

Yeni yargı paketinin yürürlüğe girmesi ile özel yetkileri kaldırılan savcılardan alınan dosyalar yeni savcılara verildi. TMK 10. madde ile yetkili savcılar özel yetkili savcılardan gelen soruşturmaları yürütecek.

Ergenekon soruşturması devam eden Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş’a verildi. Savcı Akkaş, bundan sonra Dink soruşturmasının yanı sıra Ergenekon kapsamında yürütülen darbe günlükleri, Üzeyir Garih ve Sabanci cinayetleri gibi soruşturmalara da bakacak.

Özel yetkileri kaldırılan Başsavcı Vekili Fikret Seçen, ‘genel soruşturmalardan sorumlu’ başsavcı vekilliğine getirildi.

MİT soruşturmasını başlatan savcılardan Bilal Bayraktar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sadrettin Sarıkaya ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcılığı yapacak. Daha sonradan MİT soruşturmasına dahil edilen Savcı İsmail Işık da 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi.

‘Dink davasında mahkemenin kararına örgüt var’ gerekçesiyle itiraz eden savcı Hikmet Usta ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı oldu. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma savcılığına ise Balyoz soruşturmasını yürüten savcı Hüseyin Ayar getirildi. Özel yetkisi kaldırılan savcılardan Mustafa Çavuşoğlu ise bilişim suçlarına bakan savcılıkta görevlendirildi.