Yıldız"ın eşi Filiz Hanım, 6 aylık bebeğini şöyle tanıttı: "Ergenekon bebeği. Eşim cezaevindeyken hamile kaldığımı öğrendim ve yine o cezaevindeyken doğurdum. İsmi Belya Arda..."

ERGENEKON Davası"nın İstanbul 13. ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen 4"üncü duruşması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarım gün yapılacağı için tutuksuz sanıklar ve sanık yakınları, hatta avukatlar tarafından da önceki duruşmalar kadar ilgi görmedi. Dünkü 4. oturumda, saat 09.00 - 11.45 arası iddianamenin okunmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, 121. sayfada iddinamenin okunmasına ara vererek talepleri aldı. İddianameyi okuyan Savcı Mehmet Ali Pekgüzel"in, tutuklu sanık Fikri Karadağ ile ilgili bölümü okurken kullandığı, "Sanık dernek üyelerine yavrum evladım gibi sözler kullanarak güven sağladı" ifadelerine, sanıklardan Zekeriya Öztürk, "Tiyatrocu gibi okuyor vurgu yapmasın" sözleriyle tepki gösterdi.

"Gülen adına konuşuyorlar"

Bunun üzerine savcı Pekgüzel, "Siz istediğiniz gibi savunma yapıyorsunuz biz müdahále etmiyoruz. Sanık da sanıklığını bilsin" diye yanıt verdi. İddiname okunurken, yüksek tansiyon ve şeker hastası Hayrettin Ertekin rahatsızlanınca adliyede bulunan doktorlar tarafından müdahale edildi. Tutuklu sanık Doğu Perinçek"in ise, savcılarla ilgili, "Savcılar F savcısıdırlar. C savcısı değildirler. Fetullah Gülen adına konuşuyorlar. Cumhuriyetin Savcsı değiller. Fetullah, Tayyip ve Amerika"nın savcılarıdır" sözleri, salondaki sanıklar ve sanık yakınları tarafından alkışlandı.

Başkanla Perinçek tartışması

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından "Hepinizi dışarı çıkarırım dozunuzu ayarlayın" diye uyarılınca Perinçek, "Doz diye bir şey yok. Sınırını bileceksin başkan. Siz benim savunma taleplerime karışamazsınız" dedi. Mahkeme heyeti, davanın bir sonraki duruşmasının 30 Ekim Perşembe günü yapılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu hakkındaki adli kontrol uygulamasını ise kaldırdı. Alemdaroğlu, polis merkezine gidip imza atmak zorunda kalmayacak.

Doğduğunda babası "içerideydi"

Tutuklu sanıklardan İsmail Yıldız"ın eşi Filiz Yıldız ise, dün sabah 13 yaşındaki kızı Ayşe ve 6 aylık bebeği Belya Arda ile mahkemenin görüldüğü Silivri Cezaevi"ne geldi. Duruşmaya Ankara"dan geldiklerini ve bebeğin bütün gece otobüste uyuyamadığı için uykusuz olduğunu belirten Filiz Yıldız, şunları söyledi: "Ergenekon bebeği. Eşim cezaevindeyken hamile kaldığımı öğrendim ve yine o cezaevindeyken bebeği doğurdum. İlk çocuğumdan 12 yıl sonra dünyaya geldi. İsmini Belya koydum. Çünkü Belya Hızır Aleyhisselam"ın gerçek adı. Bu bebek de zor günlerimde bana Hızır gibi yetişti."

HÜRRİYET