Bu rejimin vesayete ihtiyacı bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'de darbeler döneminin geri gelmemek üzere kapandığını vurguladı.

Ankara'da AK Parti Gençlik Kolları Büyük Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine Türkiye ve dünya gençlerini selamlayarak başladı. Erdoğan, "Kimse, bu gençliğe 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim dersi vermeye çalışmasın. Tam tersine 23 Nisan ruhunu öğrenmek isteyen varsa buyursun bu gençlikten öğrensin. Eğer 19 Mayıs'ın, 29 Ekim'in ruhunu öğrenmek isteyen varsa bu gençlik öğretsin." diye konuştu.

Türkiye'nin sahibinin belli bir kesim değil 75 milyon olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin tapusu belli kesimin, elit kesimin elinde değil. 75 milyonun elindedir. Kimse kendini Türkiye'nin yegane sahibi görmesin. Türkiye'nin sahibi bu gençliktir. Artık 19 Mayıs törenleri üzerinden kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi tehdit etmeye kalkışmasın. Biz onlar gibi 19 Mayıs'ın istismarının değil özünün takipçisiyiz. Ey CHP, 19 Mayıs size bu kadar önemliydi de neden bugüne kadar sahip çıkmadınız? Samsun'u bugüne kadar neden hatırlamadınız? Sarıkamış'ı neden hatırlamadınız? Erzurum'u ayağa kaldıran AK Parti iktidarıdır. Çanakkale'yi elinden tutup bütün şehitliklerimizi panorama 1915'lerimizi ayağa kaldıran AK Parti iktidarıdır. Neredeydiniz ey CHP, ey MHP? Ne yaptınız? Gençliği ecdadıyla buluşturan AK Parti oldu. Bunlar sadece istismar yapar, ama biz meselenin özüyle ilgileniyoruz. Biz genç nesillerin sıkıcı resmi törenlerle değil 19 Mayıs'ı özüne, coşkusuna uygun kutlamalardan yanayız. Kendilerini 19 Mayıs'ın yegane sahibi olarak görenlere fırsat tanımayacağız. Bu ülkede kimse kendisini öz yeğenlerini üvey gibi göremez, böyle muamele edemez. Bu ülkede artık birileri kendisini Cumhuriyet'in sahibi görüp millete tahakküm edemez. Kimse milleti kurtarıyorum deyip millete yön veremez. Bu rejimin vesayete ihtiyacı yok. Sizlerden özellikle rica ediyorum. Türkiye'de darbeler dönemi geri gelmemek üzere kapanmıştır. Biz müdahaleler karşısında, hukuksuzluk karşısında çeteler ve cunta karşısında dik durduk. Sizler için dik durduk. Aynı şekilde sizler de dik duracaksınız. Asla ve asla çetelere, mafyaya, hukuksuzluğa boyun eğmeyeceksiniz, göz yummayacaksınız. Biz size nasıl bir Türkiye bırakıyorsak sizler de sizden sonraki nesillere daha güçlü bir Türkiye emanet edeceksiniz."

ŞEHİR TİYATROLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Tiyatrolarına ilişkin yönetmelikle ilgili, ''Gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamında devlet eliyle tiyatroculuk olmaz. Ben Kadir Bey'i tebrik ediyorum ve aynı şeyi şu anda Bakanlar Kurulu'na getireceğim. Özel bir yönetim değil, tiyatroları özelleştirmeye götürüyorum'' dedi.